Hoodia gordonii: felhasználási dózis és mellékhatások

Mi Hoodia?

Tudományos név: Hoodia gordonii; Gyakori nevek: Bushman Hat, xhoba

Hoodia kapott nyilvánosságot az utóbbi időben a természetes étvágycsökkentő tulajdonságokkal.

A betegek nem szedhetnek Hoodia nélkül beszél a kezelőorvost, ha

Mi a legfontosabb információkat kell tudni Hoodia?

A betegek nem tudják, hogy a Hoodia, vagy speciális kezelés alatt, ha bármilyen feltétel vagy bármelyikét szedi a gyógyszert a fent felsorolt.

Hoodia még nem értékelték a kormány számára a biztonság, hatékonyság, és tisztaságát. Minden potenciális kockázatok és / vagy előnyeit Hoodia nem ismert. Továbbá, nincs olyan szabályozott gyártási szabványok a helyén ezek a vegyületek. Voltak esetek, amikor növényi / egészség-kiegészítők adtak melyek toxikus fémekkel szennyezett vagy más kábítószer. Gyógynövény / egészségügyi kiegészítőket kellene vásárolt egy megbízható forrásból, hogy minimalizálja a szennyeződés kockázatát.

Hoodia megvásárolható kiskereskedelmi üzletek és online; A klinikai kísérletek azonban nem bizonyultak Hoodia hatékonyságát vagy biztonságát. Tényleges mennyiségű hoodia a reklámozott termékek nem mindig kell erősíteni, és a termékek lehetnek hamisított vagy szennyezett. Mivel sok ilyen termékeket támogatni a fogyás, de klinikailag nem értékelték, a gyártók sérti a szövetségi Food, Drug, és kozmetikai törvény.

Októberben 2011 a kormány értesítette a fogyasztókat, hogy a “P57 Hoodia” által forgalmazott Huikng Pharmaceutical találták tartalmaznak szibutramin, ellenőrzött anyag lekerült a US piac 2010 októberében biztonsági okokból. A szibutramin jelentősen növelheti a vérnyomást és / vagy a pulzus néhány betegnél, és jelentős kockázatot jelentenek a betegek számára, akiknek a kórtörténetében koszorúér-betegség, pangásos szívelégtelenség, ritmuszavar, vagy a stroke. Ez a termék is reakcióba léphet az életet veszélyeztető módon más gyógyszerekkel fogyasztó lehet figyelembe. 2

Hogyan Hoodia működik?

Az étvágycsökkentő hatását Hoodia figyelhetők meg először 1937-ben egy holland antropológus tanulmányozta a primitív San busmanok a Kalahári sivatagban.

Azt vették észre, hogy a nomád busman (akik hívják Xhoba) ették a szárát a Hoodia növény elhárít éhség a hosszú vadászatnak a gyér növényzetű terület.

A hatóanyagot a Hoodia az étvágycsökkentő molekulát, P57, vagy oxypregnane szteroid glikozid P57AS3. 3. A szűkös klinikai vizsgálatokban, P57 kutatták, hogy értékelje saját potenciálját, mint egy elhízás elleni gyógyszer.

Feltételezzük, hogy a P57 hat az agy hasonló módon glükóz. Ez készteti a agyat egyik tele akkor is, ha nem ettem, csökkenti élelmiszerek iránti érdeklődés, és késlelteti az idő előtti éhség alakul ki. Úgy tűnik, hogy a munka szintjén a hipotalamusz, hogy gátolják az éhség jeleket.

A betegek nem szedhetnek Hoodia nélkül beszél a kezelőorvost, ha van

A betegeket meg kell beszélni a kezelőorvosával, mielőtt Hoodia, ha bármilyen más betegségben, allergiák (különösen a növények), vagy ha más gyógyszert is szed vagy gyógynövény / egészség-kiegészítők.

A betegek nem szedhetnek Hoodia nélkül beszél a kezelőorvost, ha terhes, vagy teherbe eshet.

A betegek nem szedhetnek Hoodia nélkül beszél a kezelőorvost, ha szoptat.

Nincs rendelkezésre álló információk felhasználására vonatkozó Hoodia gyermekek. Ne adjon semmilyen gyógynövény / egészségügyi kiegészítése, hogy a gyermek nélkül beszél a gyermek orvosa.

Használata Hoodia kulturális és hagyományos beállítások eltérhetnek fogalmak által elfogadott jelenlegi nyugati orvoslás. Ha figyelembe vesszük a használata gyógynövény, egyeztetve az elsődleges egészségügyi szakember ajánlatos. Továbbá, konzultáció egy gyakorló képzett a felhasználása gyógynövény / egészség-kiegészítők előnyös lehet, és a koordináció bánásmódot valamennyi egészségügyi szolgáltató érintett előnyös lehet.

Vegye Hoodia csak utasítása szerint egy orvos, gyógyszerész, vagy más egészségügyi szolgáltató.

Tárolja Hoodia utasítás szerint a csomag.

Nem állnak rendelkezésre adatok a kihagyott adag Hoodia. Konzultáljon orvosával, gyógyszerészével, vagy az egészségügyi szolgáltató, ha további információra van szükség.

Seek sürgősségi orvosi ellátást.

Nincsenek ismert korlátozások az élelmiszer, ital, vagy a tevékenység szedése Hoodia, hacsak más utasítást egy egészségügyi szolgáltató.

A betegeket meg kell beszélni az orvossal, ha bármilyen mellékhatás alakulhat.

Kevés a gyógyszer kölcsönhatás áll rendelkezésre információ között Hoodia és más gyógyszerek között. Javasoljuk, hogy a betegek beszélni, hogy orvos, gyógyszerész, vagy az egészségügyi szolgáltató, mielőtt bármilyen vényköteles vagy over-the-counter gyógyszereket vagy más növényi / egészség-kiegészítők.

Egy in vitro klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy a bél szállítása P57 közvetítik a P-glikoprotein, és multidrog rezisztencia fehérjék MRP1 / MRP2. P57 mutatott gyenge gátlás a máj citokróm P450 3A4 enzim. 3. Az esetleges klinikailag jelentős gyógyszerkölcsönhatás nem ismert.

Megjelent, lektorált, randomizált, kontrollált klinikai vizsgálatok hatékonyságának elemzésére Hoodia gordonii hiányoznak.

Ki ne vegye Hoodia?

A 15 napos, randomizált klinikai vizsgálatban értékelték 2011-ben megjelent Hoodia gordonii tisztított kivonat (HgPE) a placebóhoz képest. Egészséges, túlsúlyos nők (n = 64) kapott 1110 mg HgPE vagy placebo megfogalmazott egy joghurtot inni előtt egy órával reggeli és vacsora. A menük egyébként változatlan maradt és részeket nem szabályozott. HgPE volt kevésbé jól tolerálják, mint a placebo miatt epizódok hányinger, hányás, és a bőr érzés. Vérnyomás, pulzus, a szívfrekvencia, a bilirubin és az alkalikus foszfatáz szignifikánsan nőtt a HgPE csoport. Nincs jelentős hatást gyakorolnak az energia bevitel vagy tömegének a placebóhoz képest bizonyítást nyert.

Elérhetőség? Ismeretlen

Terhesség N kategória nem osztályozott

Elhízás Alli phentermine, amfetamin, Contrave, metamfetamin, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, liraglutid, orlistat, Desoxyn, Xenical, Evekeo, phendimetrazine, phentermine / topiramátot Meridia, dietil-, fastin, szibutramin, lorcaserin, benzfetamin, Tenuate , Bontril Slow Release, bupropion / naltrexon

Hogyan kell Hoodia?

Mi történik, ha kihagyok egy adagot?

Mi történik, ha túladagolás?

Mit kell elkerülni?

Mik a lehetséges mellékhatásai Hoodia?

Milyen egyéb gyógyszerek befolyásolják Hoodia?

Mi az eredménye a Hoodia klinikai vizsgálatok?

Referenciák

Hoodia