Hormonterápia Prosztatarák Tények

Mik a férfi nemi hormonok?

Hogyan hormonok serkentik a növekedést a prosztatarák?

Milyen típusú hormon terápia prosztatarák kezelésére alkalmazzák?

Hogyan hormonterápia kezelésére használják a prosztatarák?

Melyek a kezelési lehetőségek kasztráció-rezisztens prosztatarák?

Milyen mellékhatásai vannak a hormonterápia a prosztatarák?

Mit lehet tenni, hogy csökkentsék a mellékhatásokat hormonterápia a prosztatarák?

Van egy reverzibilis hormonterápia kell venni folyamatosan, hogy hatékony legyen?

Hogyan hormonterápia prosztatarák vizsgált klinikai vizsgálatokban?

Hol tud valaki bővebb információt használt gyógyszerek prosztatarák?

Mik a férfi nemi hormonok?

A hormonok olyan anyagok által mirigyek a szervezet, hogy működnek a kémiai jeleket. Ezek befolyásolják az intézkedések a sejtek és szövetek különböző helyeken a szervezetben, gyakran eléri céljaikat utazik keresztül a véráramba.

Az androgének (férfi nemi hormonok) egy osztály a hormonok, amelyek ellenőrzik a fejlesztése és karbantartása férfias jellemzők. Tesztoszteron és a dihidrotesztoszteron (DHT) a legnagyobb mennyiségben androgének a férfiak. Majdnem az összes tesztoszteron termelődik a herék; egy kis mennyiségű által termelt a mellékvesék. A prosztatarák sejtek is képesek a tesztoszteron.

Hogyan hormonok serkentik a növekedést a prosztatarák?

Az androgének van szükség a normális növekedéshez és funkciója a prosztata, mirigy a férfi reproduktív rendszer, amely segít, hogy a sperma. Az androgének is szükség van prosztatarák növekedését. Az androgének elősegítik a növekedést a mind a normális és a rákos prosztata sejtek kötődését és aktiválása az androgén receptor, egy fehérje, amely expresszálódik prosztata sejtekben (1). Ha egyszer aktiválódtak, az androgén receptor stimulálja a specifikus gének expresszióját okozó prosztata sejtek növekedését (2).

Elején a fejlődés, a prosztatarák szükség viszonylag magas szintű androgének növekedni. Az ilyen prosztatarák nevezik androgén-függő vagy androgén-érzékeny, mert kezelések, amelyek csökkentik az androgén szint vagy blokk-androgén aktivitást gátolni a növekedést.

A legtöbb prosztatarák végül is “kasztráció-rezisztens”, ami azt jelenti, hogy továbbra is növekszik, még ha az androgén szint a szervezetben rendkívül alacsony vagy nem kimutatható.

Milyen típusú hormon terápia prosztatarák kezelésére alkalmazzák?

Hormonterápia prosztatarák -Továbbá úgynevezett androgén elnyomás terápia vagy androgén deprivációs kezelés -Használható blokk előállítása és felhasználása az androgének (3). A jelenleg rendelkezésre álló kezelések

Kezelésekre, amelyek csökkentik az androgén termelés által a herék a leggyakrabban használt hormon terápiák prosztatarák. Ezek tartalmazzák

Normális esetben, ha az androgén szintje a szervezetben alacsony, LHRH stimulálja az agyalapi mirigy luteinizáló hormonok előállítására, ami viszont serkenti a androgének által a herék. LHRH-agonisták, mint a test saját LHRH, kezdetben serkentik a termelés a luteinizáló hormon. Azonban a folyamatos jelenlétét nagy mennyiségű LHRH-agonisták valóban okoz az agyalapi mirigy, hogy nem termel a luteinizáló hormon, amely megakadályozza, hogy a tesztoszteron termelődik. A kezelés egy LHRH-agonista az úgynevezett gyógyszeres kasztráció (néha kémiai kasztráció), mert használ gyógyszerek alacsonyabb androgén szint a szervezetben, hogy az ugyanolyan mértékben, mint a sebészeti kasztráció (orchiectomia). De, ellentétben orchiectomia a hatása ezeknek a gyógyszereknek az androgén termelés visszafordítható. Miután a kezelés leállítása, androgén-termelés általában folytatódik.

LHRH-agonisták által adott injekció vagy beültetett a bőr alá. Két LHRH-agonisták, leuprolid és goszerelin, jóváhagyta a prosztatarák kezelésére az Egyesült Államokban.

Amikor a betegek egy LHRH agonista először, akkor előfordulhat a jelenség az úgynevezett “tesztoszteron fáklyát.” Ez az átmeneti növekedése tesztoszteron szint okozza, LHRH-agonisták röviden okozhat az agyalapi mirigy, hogy titkos extra luteinizáló hormon elzárása előtt a megjelenése. A hollandi ronthatja a klinikai tünetek (például csontfájdalom, húgyvezeték vagy a húgyhólyag kimeneti elzáródás, és gerincvelő-kompresszió), ami lehet egy adott probléma férfiak előrehaladott prosztatarák. A növekedés a tesztoszteron általában ellensúlyozza adva egy másik típusú hormon terápia nevű antiandrogén kezelés (lásd alább), valamint egy LHRH agonista az első néhány hét kezelés.

Egy LHRH antagonista, degarelixet, jelenleg jóváhagyott kezelésére előrehaladott prosztatarák az Egyesült Államokban. Ez adott injekció formájában.

Kezelések, hogy blokkolja az androgének a szervezetben közé

Antiandrogén, hogy jóváhagyja az Egyesült Államokban a prosztatarák kezelésére közé flutamid, enzalutamide, bikalutamid és nilutamid. Antiandrogének kapnak a pirulák kell lenyelni.

Kezelések, hogy blokkolja a termelés androgének az egész testben közé

Gyógyszerek, amelyek megakadályozzák a mellékvesék (valamint a herék és a prosztata rákos sejtek) előállítja az androgének, amelyek úgynevezett androgén-szintézis-inhibitorok, csökkentheti a tesztoszteron szintet egy olyan ember teste nagyobb mértékben, mint bármely más ismert kezelést. Ezek a gyógyszerek blokkolják a tesztoszteron termelés gátlásával nevű enzim CYP17. Ez az enzim, amely megtalálható a here, mellékvese, és a prosztata tumor szövetekben, központi szerepet játszik abban, hogy a szervezetet a tesztoszteron koleszterinből.

Három androgén szintézis inhibitorok amelyet az Amerikai Egyesült Államokban. Minden kapnak a pirulák kell lenyelni. Ezek közül kettő, a ketokonazol és Aminoglutetimid, jóváhagyták eltérő jelölések prosztatarák, de néha a második vonalbeli kezelések kasztráció-rezisztens prosztatarák. A harmadik, abirateron-acetát, a jóváhagyott kezelésére áttétes kasztráció-rezisztens prosztatarák.

Hogyan hormonterápia kezelésére használják a prosztatarák?

Hormon terápia lehet használni számos módon a prosztatarák kezelésére, beleértve a

Férfiak, akik az adjuváns hormonterápia után dülmirigy élnek anélkül, hogy megismétlődik, mint a férfiak, akik dülmirigy egyedül, de nem élnek hosszabb teljes (5). Férfiak, akik az adjuváns hormonterápia után külső sugárterápia prosztatarák tovább élnek, mind az általános és anélkül, hogy a kiújulás, mint a férfiak, akik kezelik sugárterápiával önmagában (5, 6).

Hormonterápia önmagában is a standard kezelés férfiaknak, akik a prosztatarák kiújulásának dokumentált CT, MRI, vagy csont-scan kezelés után a sugárkezelés vagy dülmirigy. Hormon terápia gyakran ajánlott a férfiak, akik a “biokémiai” ismétlődési -a gyors emelkedése prosztata-specifikus antigén (PSA) szintje, különösen, ha a PSA-szint megduplázódik kevesebb, mint 12 hónap. Azonban egy gyors emelkedése a PSA szint nem feltétlenül jelenti azt, hogy a prosztatarák maga kiújult. A hormonterápia alkalmazásával esetében egy biokémiai kiújulás kissé ellentmondásos.

Végül, a hormon terápia önmagában is a standard kezelés a férfiak, akik megállapították, hogy áttétes betegség (azaz a betegség átterjedt más testrészek), amikor a prosztatarák először diagnosztizálják (9). Akár hormonterápia meghosszabbítja a túlélést a férfiak, akik újonnan diagnosztizált betegség előrehaladott, de még nincs a tünetek nem világos (10, 11). Sőt, mivel a hormon terápia jelentős mellékhatásai, néhány férfi, hogy nem kíván a hormonterápia, mielőtt tünetek.

A kezelés időtartama a hormonterápia prosztatarák függ az ember a kiújulás kockázatát, amely alapján a klinikai stádium (az összeg, vagy a rák terjedését a szervezetben), Gleason pontszám (rendszer az osztályozás prosztatarákos szövet alapján hogyan úgy néz ki, ha mikroszkóp alatt vizsgálják), és a PSA szint. A férfiaknál a közepes kockázatú prosztatarák, hormonterápia általában adni 4-6 hónap; a férfiak nagy kockázatú betegség általában adott 2-3 év.

Sok prosztatarák, hogy kezdetben reagálnak a hormon terápia LHRH-agonisták, LHRH antagonisták vagy orchiectomia végül nem válaszol erre a kezelésre. Ezt nevezik kasztráció-rezisztens prosztatarák. A kasztráció-rezisztens prosztatarák szükség sokkal alacsonyabb mértékű androgén növekedni, mint az androgén-érzékeny rák.

Számos potenciális mechanizmusok lehetővé teszik a prosztatarák-sejtek növekedését is, ha az androgén szintje nagyon alacsony, beleértve a fokozott termelése androgén receptor molekulák a sejteken belül (akár növekedése kifejezés a androgén receptor gén vagy növekedését a másolatok számát az androgén receptor gén cellánként), a változás az androgén receptor gén olyan, hogy az általa előállított több aktív fehérjét, és a változások a tevékenységét fehérjék, amelyek segítenek szabályozni a funkcióját az androgén receptor (12, 13).

Az orvosok nem lehet megjósolni, hogy mennyi ideig hormon terápia lesz hatékonyan elnyomja a növekedés bármely egyén ember prosztatarák. Ezért az emberek, akik hormonterápiát több mint néhány hónappal rendszeresen megvizsgálni szintjének PSA vérükben. A növekedés PSA szint azt jelezheti, hogy a férfi rák indult újra növekszik. A PSA-szint, amely továbbra is növekszik, míg a hormonterápia sikeresen tartja az androgén szint rendkívül alacsony az azt jelzi, hogy az ember a prosztatarák rezisztenssé vált a hormonterápia, hogy a jelenleg használt.

Melyek a kezelési lehetőségek kasztráció-rezisztens prosztatarák?

Kezelések kasztráció-rezisztens prosztatarák közé

Férfiak kasztráció-rezisztens prosztatarák, akik kapnak ezek a kezelések továbbra is, hogy az első vonalbeli hormonterápia (például egy LHRH agonista), hogy ne nőjön a tesztoszteron szintet, ami ahhoz vezethet, hogy a tumor progressziójának néhány férfi (14).

Randomizált klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a kezelés abirateron-acetát vagy enzalutamide meghosszabbítja a túlélést a férfiak körében metasztatikus kasztráció-rezisztens prosztatarák, függetlenül attól, hogy korábban már kaptak kemoterápiát (15-18).

Milyen mellékhatásai vannak a hormonterápia a prosztatarák?

Mind a gyógyszeres kasztráció és sebészeti kasztráció nagymértékben csökkenti a mennyiségét az androgének a szervezet által termelt. Mivel androgének által használt számos más szervek mellett a prosztata, orvosi vagy sebészeti kasztráció lehet egy széles mellékhatások (3, 19)

Antiandrogénjei is okozhat hasmenést, emlő érzékenység, hányinger, hőhullámok, a libidó elvesztése, és a merevedési zavar. Az antiandrogén flutamid károsíthatja a májat.

Gyógyszerek, amelyek abba a mellékvesék abban az androgének (azaz az androgén szintézisét gátló ketokonazol, Aminoglutetimid, és abirateron-acetát) is okozhat hasmenést, viszketés és kiütések, fáradtság, merevedési zavar (hosszú távú használatra), és esetleg májkárosodás .

Az ösztrogének elkerülni a csontritkulást látott más típusú hormonterápia, de növeli a szív- és érrendszeri mellékhatások, mint például a szívinfarktus és a stroke. Mivel ezeket a mellékhatásokat, ösztrogének ritkán használják ma hormonterápia prosztatarák.

Miután az adjuváns hormonterápia sugárkezelés után rontja egyes káros hatások sugárterápia, különösen a szexuális mellékhatások és a vitalitás (20). Sok a mellékhatások folyamatos hormon terápia is erősebb a hosszabb egy ember vesz hormon terápia (19).

Mit lehet tenni, hogy csökkentsék a mellékhatásokat hormonterápia a prosztatarák?

A férfiak, akik elvesztik a csonttömeget a hosszú távú hormonterápia lehet előírt gyógyszereket, hogy lassú vagy megfordítani ezt a veszteséget. A gyógyszerek zoledronsav és alendronát (tartozó gyógyszercsoport úgynevezett biszfoszfonátok) növeli a csontsűrűséget a férfiak, akiken hormonterápia (21, 22). Egy újabb gyógyszer, denoszumab, ami növeli a csonttömeget keresztül egy másik mechanizmus, mint biszfoszfonátokat (23) hagyta jóvá 2011 felhasználásra férfiak áteső hormon terápia prosztatarák. Azonban a biszfoszfonátok és denoszumab társul egy ritka, de súlyos mellékhatás, az ún az állkapocs necrosis (14).

Exercise segíthet csökkenteni bizonyos mellékhatásait hormon terápia, beleértve a csontritkulást, az izomvesztés, súlygyarapodás, fáradtság, és az inzulin rezisztencia (14, 24). Számos klinikai vizsgálat van, hogy a gyakorlat hatékony stratégia, hogy fordított vagy megelőzésére mellékhatásai hormonterápia a prosztatarák.

A szexuális mellékhatásai hormonterápia prosztatarák lehet néhány igen nehéz kezelni. Merevedési zavar gyógyszerek, mint a sildenafil-citrát (Viagra) általában nem dolgoznak a férfiak mennek hormonterápia mivel ezek a szerek nem befolyásolják a libidó (szexuális vágy).

További információk a szexuális mellékhatások a rák kezelésére megtalálható a füzetben előre néző: Life After Cancer Treatment.

További információk a szupportív kezelés egyéb mellékhatásai hormonterápia megtalálható az alábbi összefoglalók

Amikor a legtöbb ember abbahagyja a megfordítható hormonterápia, az érzelmi és szexuális mellékhatások alacsony szintje okozza az androgének utóbb elmegy. Azonban, ha az ember már figyelembe hormonterápia sok éven át, ezek a mellékhatások nem tűnnek el teljesen. Néhány fizikai változások idővel kialakultak, mint a csontvesztés, marad megállás után hormon terápia.

A betegeket kell arról, hogy orvosukat minden gyógyszer szednek, beleértve over-the-counter gyógynövény készítményeket is. Néhány gyógynövény gyógyszer kölcsönhatásba lép a kábítószer-metabolizáló enzimek a szervezetben, ami hátrányosan befolyásolhatja a hormonterápia (25).

Van egy reverzibilis hormonterápia kell venni folyamatosan, hogy hatékony legyen?

A kutatók vizsgálták, hogy a technika az úgynevezett szakaszos androgén megvonási hatékonyságát javíthatja a hormon terápia prosztatarák -Ez van, függetlenül attól, hogy késlelteti a fejlődését hormon ellenállás. Szakaszos androgén deprivációs, hormonterápia adják ciklus, szünetek között a kábítószer-közigazgatás, hanem folyamatosan. Egy további lehetséges előnye ennek a módszernek, hogy az ideiglenes szünetet a mellékhatások hormonterápia javíthatja az ember életminőségét.

Két klinikai vizsgálatban a szakaszos versus folyamatos androgén megvonási találtuk, hogy az intermittáló kezelés csökkentette bizonyos mellékhatások hormonterápia, beleértve azokat, amelyek a szexuális funkciót. Ugyanakkor a vizsgálatok során nem mutattak semmilyen javulást a teljes túlélés szakaszos terápia (26, 27).

Hogyan hormonterápia prosztatarák vizsgált klinikai vizsgálatokban?

A kezelés a klinikai vizsgálatban egy lehetőség a férfiak bármely szakaszában prosztatarák. Sok kérdés a legjobb felhasználási hormonterápia is meg kell válaszolni. Ezek közé tartozik, hogy a hormonterápia hozzá brachyterápia, egyfajta belső sugárkezelés segíthet javítja a túlélést a férfiak korai stádiumú prosztatarák. További kérdések közé tartozik, hogy az újabb intenzív hormonkezelések javíthatja eredményét, akik részesülnek a műtét vagy a sugárkezelés a magas kockázatú betegség. A kutatók azt is tesztelni az új hormonkezelések kezelésére kasztráció-rezisztens prosztatarák. Ezek közé tartoznak a TAK-700 és a VT-464 (28), amely a munka hasonló módon abirateron-acetát.

Egy másik kérdés a lehetséges értéke hozzátéve kemoterápia hormonterápia kezdeti kezelés férfiaknak hormon-érzékeny áttétes prosztatarák. Jelenleg kemoterápia nem használják ezeket a férfiak, amíg a betegség előrehaladtával a hormon terápia (azaz, amíg nem válik hormon rezisztens). A korai eredmények egy szponzorált kísérlet, amit végzett két rákos szövetkezeti csoport-Eastern Cooperative Oncology Group (ECOG) és az American College of Radiology Képalkotó Hálózat (ACRIN) -suggest, hogy a férfiak a hormon-érzékeny áttétes prosztatarák, aki megkapja a kemoterápiás gyógyszer docetaxel elején szokásos hormonterápia tovább élnek, mint a férfiak, akik kapnak hormonterápia egyedül. A vizsgálat eredményei szerint a férfiak és a legkiterjedtebb áttétes betegség a leginkább hasznos a korai hozzáadásával docetaxel. A nyomon követési elemzést végeztünk, hogy tisztázza a hatását a kezelés a férfiak kevésbé kiterjedt áttétes betegség.

Információ klinikai vizsgálatok megtalálható honlapján. Rák Információs Szolgálat (CIS) is tájékoztatást nyújt a klinikai vizsgálatok, és segít a klinikai kereséseket.

Hol tud valaki bővebb információt használt gyógyszerek prosztatarák?