influenza kórokozók: meddig lehet így élni a testen kívül?

Hideg és az influenza csíra megrakott cseppek maradhatnak fertőző több órán át, attól függően, hogy hol esik. Baktériumok általában tovább maradnak aktívak a rozsdamentes acél, műanyag és hasonló kemény felületek, mint a szövet és más puha felületek. Egyéb tényezők, mint például a vírus mennyisége lerakódik a felületi és a hőmérséklet és a páratartalom, a környezet, azt is meghatározza, hogy mennyi ideig hideg és az influenza baktériumok aktív marad a testen kívül.

Ez lehet fogni az influenza vagy a megfázás kezelése után egy tárgy egy fertőzött személy tüsszentett vagy köhögött egy pár perccel ezelőtt. De a személyes érintkezés a fertőzött személy – például egy kézfogás vagy légzési cseppeket egy köhögés vagy tüsszentés – ez a leggyakoribb módja ezek a baktériumok terjedését.

A legjobb módja annak, hogy ne váljanak fertőzött a megfázás vagy influenza vírus, hogy gyakran mosson kezet szappannal és vízzel vagy alkoholos alapú fertőtlenítő. Szintén ne dörzsölje a szemét, vagy harapós körmeit. A legfontosabb – kap egy influenza elleni vakcina évente.

Val vel

keresse fel orvosát