kéz duzzanat az edzés alatt: aggodalomra ad okot?

Kézi duzzanat edzés közben egy meglehetősen gyakori probléma. Az ok nem teljesen tisztázott, de kéz duzzanat tűnik eredményeként a tested és az erek, hogy a megnövekedett energiaigény az izmok edzés közben.

Gyakorlat növeli a vér áramlását a szív és a tüdő, valamint az izmok dolgozik. Ez csökkentheti a vér áramlását a kezét, így hűvösebb. Másfelől, a véredények kezedben reagálhatnak megnyitásával szélesebb – ami a kéz duzzanata.

Ahogy tovább gyakorolni az izmok hőt termelnek, ami a rendszer nyomja a vért a hajók a felszínhez legközelebb a tested, elvezeti a hőt. Ez a válasz elindítja az izzadást és hozzájárulhat a kéz duzzanata.

Néha, állóképességi sportolók hyponatraemia alakulhat ki (hi-POE-nuh-FA-me-uh) – abnormálisan alacsony nátrium koncentráció. Duzzadt ujjak és a kéz jele lehet ténykedést, de más tünetek, mint például zavartság, hányás, sokkal szembetűnőbb, mint a duzzanat. Ivóvíz túl sok vizet, különösen a maratoni vagy hasonló hosszú, megerőltető esetben problémát okozhat a szervezet nátrium, hogy annyira hígítjuk, hogy lesz kórismék. Sóhiány azonnali orvosi ellátást igényel.

Nincs bevált módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik a legtöbb gyakorlatokkal kapcsolatos kéz duzzanata, de ezek a tippek segíthetnek enyhíteni kellemetlen

Val vel

keresse fel orvosát