láz betegség

A láz átmeneti növekedését a test hőmérsékletét, ami gyakran egy betegség. Miután a láz annak a jele, hogy valami szokatlant folyik a szervezetben.

Egy felnőtt, a láz kellemetlen lehet, de általában nem ad okot aggodalomra, kivéve, ha eléri a 103 F (39.4 C) vagy magasabb. A csecsemők és a kisgyermekek, kissé emelt hőmérsékleten jelezhet súlyos fertőzés.

Tünetek

Láz általában elmúlnak néhány napon belül. Számos over-the-counter gyógyszereket alacsonyabb a láz, de néha jobb, ha nem kezelik. Láz tűnik kulcsszerepet játszanak abban, hogy a szervezet harcot ki a fertőzések számának.

Izzadó; hidegrázás; Fejfájás; Izomfájdalom; Étvágytalanság; Kiszáradás; általános gyengeség

Láza van, amikor a hőmérséklet fölé emelkedik a normális tartományban. Mi a normális, lehet egy kicsit magasabb vagy alacsonyabb, mint az átlagos normál hőmérsékleten 98,6 F (37 ° C).

Attól függően, hogy mi okozza a lázat, további láz jelei és tünetei magukban

Magas láz között 103 F (39,4 C) és a 106 F (41,1 C) okozhat

hallucinációk; Zavar; Ingerlékenység; rohamok; Kiszáradás

Láz önmagában nem lehet ok az aggodalomra – vagy egy ok arra, hogy hívjon orvost. Mégis vannak olyan körülmények, amikor meg kell orvoshoz a baba, a gyermek vagy magad.

Helyezze a hőmérőt a hónalj és a kereszt a karok vagy a gyermek karjait a mellkas .; Várjon 4-5 percig. A hónalji hőmérséklet valamivel alacsonyabb, mint a szóbeli hőmérséklet .; Ha hívja orvosát, jelentse a tényleges szám a hőmérőt, és ahol a test vette a hőmérséklet.

Okoz

Hogy ellenőrizze az Ön vagy gyermeke a hőmérséklet, akkor választhat a különböző típusú hőmérők, beleértve az orális, rektális, fül (dobhártya) és a homlok (verőér) hőmérők.

Bár ez nem a legpontosabb módja annak, hogy a hőmérséklet, akkor a szóbeli hőmérő egy hónalj (hónaljban) olvasás

Használjon rektális hőmérővel csecsemők

Egy megmagyarázhatatlan láz nagyobb aggodalomra ad okot a csecsemők és a gyermekek, mint a felnőttek. Hívja a baba orvosát, ha gyermeke

Ha kétségei vannak, megy előre, és hívja a gyermek kezelőorvosával, hogy azt gondolja, a baba hőmérséklete rendellenesen magas vagy túl gyenge.

szövődmények

Ott talán nincs ok az aggodalomra, ha gyermeke lázas, de reagáló – szemkontaktust veled, és reagál a arckifejezések és a hang – és iszik folyadékot, és játszani.

Helyezzük egy DAB vazelin az izzó .; Feküdt a baba az ő pocakját .; Óvatosan helyezze az izzót 1/2 1 inch be a baba végbél .; Tartsa az izzót, és a baba még három percig .; Ne engedje el a hőmérő, míg van benne a baba. Ha a baba fészkelődik, a hőmérő is mélyebben és sérülést okozhat.

Felkészülés a kinevezés

Hívja meg gyermeke orvosát, ha gyermeke

Fiatalabb, mint a kor 3 hónapos és egy rektális hőmérséklete 100,4 F (38 ° C) vagy magasabb .; Éves kor között 3-6 hónap, és a hőmérséklete a 102 F (38,9 C), és úgy tűnik, szokatlanul ingerlékeny, letargikus, vagy kényelmetlen, vagy magasabb hőmérsékleten, mint 102 F (38,9 C) .; Éves kor között 6-24 hónap, és a hőmérséklete magasabb, mint 102 F (38,9 C), amely tovább tart, mint egy nap, de nem mutat egyéb tünetek. Ha gyermeke is más jelek és tünetek, mint a megfázás, köhögés, hasmenés, nevezhetünk a gyermek orvosa hamarabb alapján súlyossága .; Egy újszülött és egy alacsonyabb, mint a normál hőmérséklet – kevesebb, mint 97 F (36,1 C). Nagyon fiatal csecsemők nem testhőmérséklet szabályozásában is, ha ők rosszul, és válhatnak hideg helyett meleg.

Kérdezze meg gyermeke kezelőorvosa útmutatást különleges körülmények között, mint például a gyermek immunrendszere problémák, vagy egy már meglévő betegség. A gyermek orvos is ajánlja óvintézkedéseket, ha a gyermek még csak most kezdődött, hogy egy új vényköteles gyógyszer.

Van kedvetlen vagy ingerlékenység, hány többször, van egy súlyos fejfájás vagy gyomorfájdalom, vagy bármely más, a tünetek okoznak jelentős kényelmetlenség .; Lázas, miután elhagyta a forró autóban. Azonnali orvosi segítség kérésének .; Lázas, hogy tovább tart, mint három nap (gyermekek életkora 2 és idősebb) .; Akkor jelenik meg, kedvetlen, és rossz szemmel a kapcsolatot Önnel.

Vizsgálatok és diagnózis

Hívja fel orvosát, ha

Ezen kívül, azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek bármelyikét, vagy a tünetek kíséri láz

A hőmérséklet 103 F (39.4 C) vagy magasabb; Már volt egy láz több mint három napig

Láz fordul elő, ha egy terület az agyban a hipotalamusz (hi-POE-Thal-uh-muhs) – más néven a szervezet “termosztát” – eltolja a munkapont a normál testhőmérséklet felfelé. Amikor ez megtörténik, akkor úgy érzi, a hűtött és a hozzá réteg ruhát, vagy lezárja egy takaró, vagy lehet reszketni, hogy nagyobb test hőt, végül egy emelkedett testhőmérséklet.

Erős fejfájás; Súlyos torok duzzanata; Szokatlan bőrkiütés, különösen, ha a kiütés gyorsan romlik; Szokatlan érzékenység az erős fény; Merev nyak és a fájdalom, amikor hajlítsa előre a fejét; Zavartság; Tartós hányás; Nehézlégzés vagy mellkasi fájdalom; Extrém kedvetlenség vagy ingerlékenység; Hasi fájdalom vagy fájdalmas vizelés; Izomgyengeség vagy szenzoros változásokat, amelyek arra utalhatnak, hogy probléma van a idegek, a gerincvelő vagy az agy működését (fokális neurológiai deficit); görcsök Minden más megmagyarázhatatlan jeleket vagy tüneteket

A normál testhőmérséklet a nap folyamán változik – ez alacsonyabb reggel és magasabb késő délután és este. Bár a legtöbb ember úgy 98.6 F (37 ° C) a normál, a testhőmérséklet változhat fokú vagy több – körülbelül 97 F (36,1 C) 99 F (37,2 C) – és még normálisnak tekinthető. Olyan tényezők, mint a menstruációs ciklus, vagy nehéz gyakorolni hatással lehet a hőmérséklet.

Láz vagy emelkedett testhőmérséklet által esetleg előidézett

A vírus; A bakteriális fertőzés; Kimerültség a hőségtől; Extrém leégés; Bizonyos gyulladásos állapotok, például rheumatoid arthritis – nyálkahártyájának gyulladása az ízületek (ízületi hártya); A rosszindulatú daganatok; Bizonyos gyógyszerek, mint az antibiotikumok és kezelésére alkalmazott gyógyszerek a magas vérnyomás vagy görcsrohamok; Néhány immunizálás, mint például a diftéria, a tetanusz és a acelluláris pertussis (DTaP) vagy a pneumococcus vakcina

Kezelések és gyógyszerek

Előfordul, hogy a láz okának nem lehet azonosítani. Ha a hőmérséklet 101 F (38.3 C) vagy magasabb, több mint három héten át, és az orvos nem tudja megtalálni az okát, miután alaposan megvizsgálta a diagnózis lehet ismeretlen eredetű láz.

Súlyos kiszáradás; hallucinációk; Láz kiváltott roham (lázgörcs), kisszámú korú gyermekek 6 hónapos és 5 éves

Szövődményei láz lehetnek

Lázgörcs általában magában eszméletvesztést és reszketés a végtagok mindkét oldalán a test. Bár riasztó szülők túlnyomó többsége lázas rohamok nem okoznak tartós hatása.

Életmód és a hazai jogorvoslati

Ha a roham lép fel

A legtöbb roham megáll a saját. Vedd a gyermeket, hogy az orvos a lehető leghamarabb, miután a roham okának megállapításához a láz.

Fektesse a gyermeket az ő oldalán, vagy a gyomor a padlón vagy a földön; Távolítson el minden éles tárgyak, amelyek közelében a gyermeket; A szoros ruházatot; Tartsa a gyermeket, hogy a sérülések megelőzése; Ne tegyen semmit a gyermek szájába, vagy próbálja megállítani a roham

Megelőzés

Sürgősségi orvosi segítséget, ha a roham tovább tart, mint 10 perc alatt.

További információ a láz

A találkozó lehet a családjával, orvos, háziorvos vagy a gyerekorvos. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

A láz, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Ne habozzon, kérje további kérdéseket során a találkozó, mert eszedbe.

Légy kész válaszolni a kérdésekre, orvosa kérni, mint például a

Hogy értékelje a láz, az orvosa

További Láz

Mivel a láz jelzi a súlyos betegség a fiatal csecsemő, különösen egy 28 napos vagy ennél fiatalabb, a baba lehet a kórházba vizsgálatra és kezelésre.

Egy hőemelkedés, az orvos nem is javasol kezelést, hogy csökkentse a testhőmérsékletet. Ellenkező esetben meghosszabbíthatja a betegség vagy maszkot tüneteket, és megnehezítik az ok megállapításához.

Abban az esetben, a magas láz, az orvos ajánlhat egy over-the-counter gyógyszerek, mint például

Attól függően, hogy az oka a láz, orvosa egy antibiotikum, különösen, ha ő gyanítja bakteriális fertőzések, például tüdőgyulladás vagy torokgyulladást.

Az antibiotikumok nem vírusfertőzések kezelésére, de van néhány vírusellenes gyógyszerek kezelésére használt bizonyos vírusos fertőzések. Azonban a legjobb kezelés a legtöbb kisebb betegségek által okozott vírusok gyakran pihenni, és sok folyadékot.

A csecsemők, különösen a fiatalabb, mint 28 nap, a baba szükség lehet a kórházba vizsgálatra és kezelésre. Azoknál a csecsemőknél, ez a fiatal, láz jelezhet súlyos fertőzés, amely előírja, intravénás (IV) gyógyszerek és éjjel-nappal megfigyelés.

Meg lehet próbálni egy sor dolgot, hogy magának vagy gyermekének kényelmesebb közben láz

Akkor lehet, hogy megakadályozza a láz csökkentése a fertőző betegségekkel szemben. Íme néhány tipp, amely segíthet

Tudatában kell lennie minden előre kinevezése korlátozásokat. Amikor meg a kinevezést, kérjen, ha van valami, amit tennie kell előre .; Írja le információkat a láz, mint például mikor kezdődött, hogy hogyan és hol mérik meg (szájon vagy végbélen át, például), és minden egyéb tüneteket. Figyeljük meg, hogy Ön vagy gyermeke már kb bárki, aki beteg volt .; Írja le fontos személyes információkat, beleértve a lehetséges expozíció hogy bárki, aki beteg volt, vagy a közelmúltban utazás ki az országból .; Készítsen egy listát az összes gyógyszerek, vitaminok és kiegészítők hogy Ön vagy gyermeke által jelenleg .; Írd le kérdéseket feltenni az orvosnak.

Tünetek és kezelés

Mi valószínűleg okozza a lázat ?; Lehet mást is okozza ?; Milyen vizsgálatokra van szükség ?; Milyen kezelési megközelítést ajánlanak? Vannak-e olyan alternatíva ?; Orvosság szükséges, hogy csökkentse a láz? Milyen mellékhatásai vannak a az ilyen gyógyszerek ?; Vannak korlátozások, amit meg kell, hogy kövesse ?; Van egy általános alternatívát a gyógyszert felíró te ?; Van olyan nyomtatott anyagok, hogy tudok magammal? Milyen weboldalak ajánlanak?

1

 1

Mikor a tünetek első fordulnak elő ?; Milyen módszerrel nem használja, hogy az Ön vagy gyermeke hőmérséklet ?; Mi volt a hőmérséklet a körülvevő környezet Ön vagy gyermeke ?; Ön vagy gyermeke hozott láz-csökkentő gyógyszert ?; Milyen egyéb tüneteket Ön vagy gyermeke tapasztal? Mennyire súlyos vannak ?; Ön vagy gyermeke olyan krónikus betegségek ?; Milyen gyógyszereket vagy gyermeke rendszeresen vesznek ?; Ön vagy a gyermek körül bárki, aki beteg ?; Már vagy gyermeke a közelmúltban műtéten esett át ?; Ön vagy gyermeke nemrég utazott az országon kívül ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy javítja a tüneteket ?; Mi van, ha valami, úgy tűnik, hogy súlyosbítja a tüneteket?

)

Kérdéseket tegyenek fel a tüneteket, és a kórtörténet; Elvégzi a fizikális vizsgálat; Rend tesztek, például a vérben tesztek, mellkas röntgen, szükség alapján a kórtörténet és a fizikális vizsgálat

Paracetamol (Tylenol, egyéb) vagy ibuprofen (Advil, Motrin IB, egyéb). Használja ezeket a gyógyszereket a címke szerint útmutatóban, illetve a kezelőorvosa által javasolt. Legyen óvatos, hogy ne kelljen túl sokat. Nagy dózisú vagy hosszú távú használata paracetamol okozhat máj- vagy vesekárosodás, akut túladagolás halálos lehet. Ha a gyermek láza is magas adag után, nem adnak több gyógyszert, forduljon orvoshoz helyett. Alatti hőmérséklet 102 F (38,9 C), ne használja a láz-csökkentő gyógyszerek, kivéve, ha az orvosa által .; Aspirin, csak felnőtteknek. Ne adjon aszpirint gyermekeknek, mert lehet kiváltani egy ritka, de potenciálisan halálos, betegség ismert Reye-szindróma.

Igyon sok folyadékot. Láz okozhat folyadékveszteség és a kiszáradás, ezért iszik vizet, gyümölcsleveket vagy húsleves. Egy év alatti gyermek 1, szájon át bevehető rehidratáló megoldás, mint Pedialyte. Ezek az oldatok a víz és a só arányos feltöltésére folyadékot és elektrolitokat. Pedialyte jég durran is rendelkezésre áll .; Pihenés. Be kell pihenni, hogy visszaszerezze, és aktivitás növeli a test hőmérsékletét .; Túlmelegedését. Ruha könnyű ruházatot, tartsa a szobahőmérséklet hűvös és aludni, csak egy lap vagy könnyű takarót.

Gyakran mosson kezet, és tanítani a gyermekeket, hogy nem ugyanaz, főként evés, WC használata után, miután eltöltött idő a tömegből, vagy bárhol, hogy valaki, aki beteg, miután állatsimogató, valamint az utazás során a tömegközlekedési .; Mutasd meg a gyerekeknek, hogyan kell mosni alaposan kezet, amely az első és a hátsó egyes kezét szappannal és öblítő teljesen folyóvíz alatt .; Carry nedves kendő vagy kézi fertőtlenítő veled, amikor nem férnek hozzá szappannal és vízzel .; Próbálja meg elkerülni megérintése orr, a száj vagy a szemek, mivel ezek azok a fő módja, hogy a vírusok és a baktériumok be a szervezetben, és fertőznek .; Takarja el a száját, ha köhög és az orrát, amikor tüsszentés, és tanítani a gyermekeket, hogy tegyen hasonlóképpen. Amikor csak lehetséges, elfordulnak mások ha köhög vagy tüsszent, hogy elkerülik a baktériumok együtt velük .; Kerüljük megosztása poharak, palackok és edények a gyermek vagy gyermekek.