lenmag: érinti a prosztatarák kockázata?

Nincs bizonyíték arra, hogy a vevő a lenmag is csökkentheti a prosztatarák kockázata. Voltak néhány tanulmány ebben a témában, és a bizonyítékok összekeverjük a tekintetben, hogy a lenmag bármilyen hatást a prosztata.

Az egyik vizsgálatban, amelybe a férfiak diagnosztizáltak prosztatarákot, azok, akik vettek egy lenmag kiegészítés, és követte az alacsony zsírtartalmú étrend látták prosztata-specifikus antigén (PSA) szintje csökken. PSA lehet mércéje, hogy milyen gyorsan prosztatarák terjedését.

Egyéb előzetes vizsgálatok szerint az alacsony zsírtartalmú étrend kiegészítve lenmag csökkent PSA szint férfiaknál a prosztata-megnagyobbodás (jóindulatú prosztata hiperplázia) és azokban a prosztatarák. Mindazonáltal ezen eredményeket lehetett csökkenése miatt a zsírok.

Más vizsgálatok kimutatták, hogy vagy nincs pozitív hatása vagy negatív hatása lenmag -, és az alfa-linolénsav szereplő lenmag – a prosztata egészségét.

Összességében, nem világos, hogy a lenmag vagy lenmagolaj van szerepe a megelőzésére vagy kezelésére a prosztatarák. A kontrollos klinikai vizsgálatok segíthetnek-e vagy sem, hogy hasznos a hosszú távon.

Val vel

keresse fel orvosát