ligetszépe (Oenothera spp.) biztonsági

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

Bennszülött amerikaiak hagyományosan a ligetszépe növény magvak, levelek és gyökerek, hogy egy élelmiszer. Ők is használják a növény kezelésére zúzódások és sebek, aranyér, gyomor problémák, és a torokgyulladás.

Kinyert olaj ligetszépe (Oenothera biennis) növényi magvak áll, egy nagy mennyiségű telítetlen zsírsavakat. Ezek a zsírsavak például az omega-6 zsírsavak, linolénsav és a gamma-linolénsav (GLA). GLA engedélyezték emlő- fájdalom és ekcéma számos országban.

Kulcs a fokozat

Az atópiás dermatitis (ekcéma)

Ligetszépe olajat (EPO) tanulmányozták több rendellenességek, különösen által érintettek metabolikus termékei esszenciális zsírsavak. Van jó tudományos bizonyíték támasztja EPO ekcéma kezelésére.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Az alkohol intoxikáció, hat 500 milligramm kapszula EPO szájon át naponta egy héten keresztül.

Hörghurut, egy tabletta a kakukkfű-kankalin kombinált termék (Bronchipret® TP FCT) már szájon át, napi háromszor 11 napon keresztül. Két másik kombinált termékek Bronchicum® Elixir S és Bronchcium® Tropfen, már szájon dózisban 6 x 5 ml folyadék vagy 5 x 1 ml csepp 7-9 napra.

Mell fájdalom (emlőfájdalom), 1-3 g vagy 2,4 ml EPO, 1-6 kapszula az EPO, vagy 240-320 mg GLA (Efamast®, Efamol®) már szájon napi 1-3 alkalommal, legfeljebb hat hónapig.

Mellrák

A szív egészségének, 10-30 ml EPO (Efamol®) már szájon át naponta négy hónapig. Emellett 3 gramm linolsav-GLA kombinációt már szájon két hónapon keresztül.

emlőciszták

A szülésre (szülésindítás vagy a méhnyak érését), egy EPO kapszula már szájon át, napi háromszor egy héten.

Emlőfájdalom (mastalgia)

A cukorbetegség, a két Efamol® kapszula, amely 45 milligramm GLA és 360 milligramm LA (linolsav), már szájon át naponta négy hónapig, majd növelni négy Efamol® kapszulát naponta további nyolc hónapig.

Hörghurut

Szív- és érrendszeri egészség

Szülési (szülésindítás / nyaki érés)

Diabéteszes neuropátia (idegkárosodás), 360-480 milligramm GLA már szájon át naponta legfeljebb 12 hónapig.

Cukorbetegség

Száraz szem, hat EPO kapszula (Qarma ™, Equazen ™) megtették szájon át naponta hat hónapig.

Diabéteszes neuropátia (idegkárosodás)

Ekcéma (atópiás dermatitisz), 1-4 EPO kapszula (360 mg linolsav és 40-45 milligramm GLA egy kapszulában) már szájon át naponta kétszer legfeljebb 12 hétig. Továbbá, 4-12 kapszula (500 mg EPO per kapszula) megtették szájon át naponta két adagra elosztva, legfeljebb öt hónapig (Efamol®). EPO adagok között mozgott 0,5 g-0,5 g / kilogramm szájon 3-16 hétig. Adagja 1 milliliter 20% EPO került a bőrre naponta kétszer legfeljebb négy hónap. EPO került alkalmazásra a karok két hétig.

száraz szem

A magas koleszterinszint, négy kapszula, amely 0,3 g EPO, már szájon át, napi háromszor 16 héten keresztül. Továbbá, 1,5-2 gramm EPO szájon át naponta kétszer 1-3 hónap.

A májrákot, 36 kapszula, amely 500 mg EPO per kapszula (Efamol®) napi (összesen 1,44 g GLA naponta) már szájon át alkalmazható.

Májbetegségek, 2 gramm Efamol® már szájon át naponta kétszer 12 héten át.

Lupus, 5 gramm EPO szájon naponta.

Menstruáció előtti szindróma (PMS), 500-6,000 milligramm EPO vagy 6-12 kapszula EPO szájon naponta 1-4 alkalommal, legfeljebb 10 hónapig (Efamol®).

A rheumatoid arthritis, 540-6,000 milligramm EPO és 20-30 ml EPO szájon napi 3-12 hónapig.

A skizofrénia, 6-8 gramm EPO vették napi osztott adagokban. Nyolc Efamol® kapszulát szájon át naponta 2-4 hónap.

Ekcéma (atópiás dermatitisz), 1-12 kapszulák (500 mg EPO per kapszula) tettek szájon át naponta egyszeri vagy osztott dózisokban, legfeljebb öt hónapig, maximum 0,5 gramm / kilogramm naponta.

A cukorbetegség, 2-4 EPO kapszula (Efamol) már szájon át naponta 4-8 hónap.

A diszlexia (olvasási nehézség)

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Magas koleszterin

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Ligetszépe olaj csökkentheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszereket is csökkentheti a vércukorszintet. Az emberek a drogok cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

Ligetszépe olaj növelheti a vérzés kockázatát, ha hozott gyógyszerek, amelyek fokozzák a vérzés kockázatát. Néhány példa közé tartoznak az aszpirin, véralvadásgátlók ( “vérhígítók”), mint a warfarin (Coumadin®) vagy heparin, anti-vérlemezke-gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix®), és a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, mint az ibuprofen (Motrin®, Advil ®) vagy a naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

Ligetszépe olajat zavarhatja az utat a test folyamatait bizonyos gyógyszerek segítségével a máj “citokróm P450” enzimrendszert. Ennek eredményeként, a szintek ezen gyógyszerek növelhető a vérben, és okozhat fokozott hatások vagy potenciálisan súlyos mellékhatást. Az emberek bármilyen gyógyszert ellenőriznie kell a használati utasítást, és beszélni egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, a lehetséges kölcsönhatásokat.

Ligetszépe olajat növelheti a mennyiségét okozta álmosságot bizonyos gyógyszerek. A példák közé tartoznak a benzodiazepinek, mint például lorazepam (Ativan®) vagy diazepám (Valium®), barbiturátok, mint például a fenobarbitál, narkotikumok, így például kodein, néhány antidepresszáns, és az alkohol. Óvatosan kell eljárni, vezetés közben vagy gépek kezelésekor.

Ligetszépe olaj okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógyszerek csökkentik a vérnyomást.

Ligetszépe olaj is kölcsönhatásba léphet szerek az ízületi gyulladás, a rák, vagy elhízás; szerek az agy, bőr, gyomor, vagy a belekben; olyan szerek, amelyek csökkentik a koleszterinszintet; alkohol; aldóz reduktáz inhibitorok; anesztetikumok; antibiotikumok; görcsoldók; antidepresszáns szerek, mint a monoamino- -oxidáz inhibitorok (MAOI-k), vagy a szelektív szerotonin reuptake inhibitorok (SSRI-k); gyulladáscsökkentő szerek; antipszichotikumok, antivirális szerek; béta-blokkolók; celekoxib; központi idegrendszeri depresszánsok vagy stimulánsok; kortikoszteroidok; COX-2 inhibitorok; Faslodex®; fenotiazinok; roham threshold- csökkentő szerek, tamoxifen, vagy vinkrisztin.

Ligetszépe olaj megváltoztathatja a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények vagy kiegészítőket is megváltoztathatja vércukorszint. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

Ligetszépe olaj növelheti a vérzés kockázatát, ha figyelembe gyógynövények és kiegészítőket, amelyek úgy vélik, hogy növelje a vérzés kockázatát. Több esetben vérzést is jelentettek a Ginkgo biloba, és kevesebb esetben fokhagymás fűrészpálma. Számos egyéb szerek elméletileg növelheti a vérzés kockázatát, bár ezt még nem igazolták a legtöbb esetben.

Ligetszépe olajat zavarhatja az utat a test feldolgozza bizonyos gyógynövények vagy kiegészítőket használva a máj “citokróm P450” enzimrendszert. Ennek eredményeként, a szintek más gyógynövények vagy kiegészítések lehetnek túl magas a vérben. Azt is megváltoztathatja a hatást, hogy más gyógynövényekkel vagy kiegészítőket esetleg van a P450 rendszer.

Ligetszépe olaj megnöveli az okozta álmosságot néhány gyógynövény, vagy kiegészíti.

Ligetszépe olaj okozhat megváltozott vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógynövényeket vagy kiegészítőket, amelyek megváltoztatják a vérnyomást.

Ligetszépe olaj is kölcsönhatásba léphet, érzéstelenítők, antibakteriális, görcsoldók, antidepresszánsok, mint a monoamin-oxidáz gátlók (MAOI-k), vagy szelektív szerotonin visszavétel gátlók (SSRI-k); gyulladáscsökkentők, antioxidánsok, antipszichotikumok, vírusölő, központi idegrendszeri depresszáns vagy stimuláns COX-gátlók; fűszernövények és kiegészítők ízületi gyulladás, rák, vagy az elhízás, gyógynövények és kiegészítők az agy, bőr, gyomor, vagy a belek, gyógynövények és kiegészítők, amelyek csökkentik a koleszterinszintet; görcsküszöbüket-csökkentő gyógynövények és kiegészítők, kakukkfű, C-vitamin, cink.

Ez az információ alapján rendszeres felülvizsgálatát szakirodalom, és lektorált és szerkesztett támogatója a Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

(+) – Katechin, Aceite de onagra (spanyol), az arachidonsav (AA), cisz-linolsav, dihomo-gamma-linolénsav (DGLA), Echte Nachtkerze (német), ellaginsav, EPO, láz növény, galluszsav , gamma-linolénsav (GLA), gamolenic sav (GLA), hERBE aux anes (francia), Huile D’Onagre (francia), Kæmpe natlys, király Cureall, la belle de nuit (francia), linolsav (lA), nachtkerzenol (német), éjszakai füzike, parlagi ligetszépe L., Oenothera communis Leveill, Oenothera graveolens Gilib, Oenothera paradoxa, omega-6 esszenciális zsírsav, Onagra biennis Scop, Onagraceae (család), Onogra vulgaris, onagre bisannuelle, pentagalloylglucose, penta-O-galloil-béta-D-glükóz, ligetszépe olaj, procianidinek, scabish, Spach, Stella di sera, nap csepp, Teunisbloem (holland), telítetlen zsírsavak.

Szerint a másodlagos források, Epogam (40 mg GLA és 10 mg E-vitamin) és Efamast (gamolenic sav) megvolt a termék visszavont engedélyek 7 október 2002 felülvizsgálatot követően az MCA / bizottság a gyógyszerek biztonságosságának (CSM) az összes releváns információt . Megállapítást nyert, hogy a rendelkezésre álló információk nem támogatják a szokásos hatékonysági szükséges engedélyezési ezeket a termékeket a gyógyszerek kezelésére ekcéma és mastalgiában.

A kombinált termék példák: Bronchicum® Tropfen (kakukkfű és kankalin), Bronchipret® TP FCT (kakukkfű és kankalin), Bronchicum® Elixir S (kakukkfű és kankalin).

Gyulladásos bélbetegség (Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás)

Zestra® (borágó mag olaj, ligetszépe olaj, angyalgyökér gyökér kivonat, és Coleus kivonat)

Májrák

A kombinációs vegyület hívták IOVE ben, és a 60 mg-izoflavonok, 440 mg kankalin olaj (mely 9-10% gamma-linolénsavat (GLA)), és a 10 mg E-vitamint

Májbetegség

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Allergia vagy érzékenység reakciók ligetszépe olaj (EPO), bár ritkán számoltak be. Az emberek, akik allergiásak az EPO, a növények a Onagraceae család, a gamma-linolénsav (GLA), vagy más összetevők vagy alkotórészek EPO kell kerülni a használatát.

Gyulladás a kezét és az arcát is beszámoltak.

Az egészséges terhes nők, akik fogyasztottak málna levél tea és tizenhárom 500 milligramm EPO kapszula, volt egy érett méhnyak és a hatás időtartama a szülés. A szülés után, bőrsérülések tapasztaltak az újszülöttek, amely megoldást találtak öt nappal a szülés után.

Ligetszépe olaj valószínűleg biztonságos, ha szájon át a javasolt dózisban akár egy éven át a premenstruációs szindróma (PMS), emlőfájdalom, vagy ekcéma (atópiás dermatitisz).

Ligetszépe olaj okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az emberek a drogok vagy gyógynövények és táplálékkiegészítők csökkentik a vérnyomást.

Ligetszépe olaj fokozhatja a vérzés kockázatát. Óvatosan kell eljárni az emberek, hogy vérzékenységben vagy gyógyszerek szedése, amelyek fokozhatják a vérzés kockázatát. Adagmódosítások lehet szükség.

Használja óvatosan emberek epilepsziás vagy mánia. Használja óvatosan terhes vagy szoptató nőknek.

Használata óvatosan az emberek figyelembe szerek görcsök vagy depresszió, ügynökök az agy, a központi idegrendszer (CNS) stimulánsok, vagy az emberek, akiknél az érzéstelenítés.

A szklerózis multiplex (MS)

Kerüljük az emberek allergia vagy érzékenység reakció ligetszépe olaj (EPO). Az emberek, akik allergiásak az EPO, a növények a Onagraceae család, a gamma-linolénsav (GLA), vagy más összetevők vagy alkotórészek EPO kell kerülni a használatát.

Ligetszépe olaj is okozhat hasi fájdalmat, savasság, akne, megváltozott az immunrendszer működésében, a szorongás, böfögés, puffadás, cellulitis (bőrfertőzés), méhnyak érési, kólika, székrekedés, köhögés, görcsös, sírás, csökkent vagy fokozott időtartama szülés, depresszió, hasmenés, nyelési nehézség, szédülés, nyálkahártyák szárazsága, ekcéma, teltség, gáz, gasztrointesztinális mellékhatások, fejfájás, gyomorégés, fokozott vérzési időt vagy csökkent vérlemezke-aggregációt, fokozott gyulladás, emésztési zavarok, szabálytalan menstruáció, ingerlékenység, viszkető, zsíros bőr, laza széklet, mozgásszervi káros hatások, az émelygés, az idegrendszerre gyakorolt ​​káros hatások, tüdőgyulladás, reproduktív rendszer káros hatásokat, légzőrendszer káros hatások, görcsök vagy csökkentette görcsküszöbüket, rövid indulat, bőrelváltozások újszülöttek, bőrkiütés, lassabb tágulás szülés közben gyomorfájás, feszültség, élénk álmok, hányás, súlygyarapodás, vagy rosszabbodó mánia.

Hiányoznak a megfelelő adatok felhasználására vonatkozó EPO terhesség vagy szoptatás alatt.

Egy tanulmány arról számolt be szedő nők EPO szájon hosszabb munkaerő, lassabb tágulás üteme, elhúzódó burokrepedést használata oxitocin, és letartóztatása származású.

Az elhízás / fogyás

Csontritkulás

Postviral / krónikus fáradtság szindróma

Preeklampszia / magas vérnyomás a terhesség

Raynaud-jelenség (a rossz keringés)

A rheumatoid arthritis

sinus rendellenességek

Pikkelyszerű száraz bőr (ichthyosis vulgaris)

Bőrbetegségek (cellulit)

alkohol mérgezés

Asztma

Figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenesség (ADHD)

Hepatitisz B

Csecsemő fejlesztés / újszülött ellátás

Menopauza (öblítés / csont-anyagcsere)

Menstruáció előtti szindróma (PMS)

Psoriasis (bőrbetegség)

Skizofrénia

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet

Nőstényeknél Efamol® nyolc hónapjában a szoptatás nőtt a teljes zsír és esszenciális zsírsavak az anyatejbe. Bizonyított, hogy káros hatása hiányzott a szoptatott csecsemőknél.

Az egészséges terhes nők, akik fogyasztottak málna levél tea és tizenhárom 500 milligramm EPO kapszula, volt egy érett méhnyak és a hatás időtartama a szülés. A szülés után, bőrsérülések tapasztaltak az újszülöttek, amely megoldást találtak öt nappal a szülés után.

Cameron, M., Gagnier, J. J., és Chrubasik, S. gyógynövény terápia rheumatoid arthritis kezelésére. Cochrane Database Syst.Rev. 2011 (2): CD002948.; Centre for Reviews and terjesztése. Növényi gyulladáscsökkentők: rendszeres felülvizsgálatát randomizált, placebo-kontrollos, kettős-vak vizsgálatban (Structured abstract). Adatbázis Abstracts of Reviews of Effects. 2012, (3) Cronin, H. és Draelos, Z. D. Top 10 növényi összetevők 2010 anti-aging krémek. J Cosmet.Dermatol. 2010,9 (3): 218-225., Dante, G. és Facchinetti, F. Herbal kezelések enyhítésére premenstruációs tünetek: rendszeres felülvizsgálatát. J Psychosom.Obstet.Gynaecol. 2011,32 (1): 42-51., Darsareh, F., Taavoni, S., Joolaee, S., és Haghani, H. hatása aromaterápiás masszázs klimaxos tünetek: a randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálatban. Változás kora. 2012,19 (9): 995-999., Gupta, H., Pawar, D., Riva, A., Bombardelli, E., és Morazzoni, P. Egy randomizált, kettős-vak, placebo-kontrollált klinikai vizsgálat, hatékonyságát és tolerálhatóságát optimalizált botanikai kombináció a betegek kezelésében az elsődleges hypercholesterinaemia és kevert dyslipidaemia. Phytother.Res 2012,26 (2): 265-272., Koo, JH, Lee, I., Yun, SK, Kim, HU, Park, BH, és a Park, JW elszappanosított ligetszépe olaj csökkenti melanogenesis a B16 melanoma sejtekben és csökkenti az UV-indukálta bőrpigmentáció emberben. Lipidek 2010,45 (5): 401-407.; Platzbecker, U., Aul, C., Ehninger, G., és Giagounidis, A. csökkentése az 5-azacitidin indukált bőrreakciók MDS-ben szenvedő betegeknél a ligetszépe olaj. Ann Hematol. 2010,89 (4): 427-428.; Pruthi, S., Wahner-Roedler, DL, Torkelson, CJ, Cha, SS, Thicke, LS, Hazelton, JH, és Bauer, BA E-vitamin és ligetszépe olaj kezelése ciklikus mastalgia: randomizált kísérleti tanulmány. Altern.Med Rev. 2010,15 (1): 59-67., Rabahi, M. F., Ferreira, A. A., Madeira, J. G., Galvao, P. M. és Pinto, S. A. Lipoid tüdőgyulladás másodlagos hosszú távú használata ligetszépe olaj. J Bras.Pneumol. 2010,36 (5): 657-661., Reden, J., El-Hifnawi, D., Zahnert, T., és Hummel, T. hatása a növényi kombinációja kankalin, tárnicsgyökér, vasfű, bodza virágok és sóska a szaglási funkció olyan betegeknél, akiknek sinonasal szagló diszfunkció. Rhinology 2011,49 (3): 342-346., Főzzük, K., Patole, S. K., és Rao, S. C. Hosszú láncú, többszörösen telítetlen zsírsav pótlás csecsemők időre született. Cochrane Database Syst.Rev. 2011-ben, (12): CD000376.; Wang, W. Liu P. J. ligetszépe olaj vagy más esszenciális zsírsavak kezelésére premenstruációs szindróma (PMS). Cochrane Database Sys Rev 2010 2010,11: CD001123.; Yakoot, M., Salem, A., és Omar, A. M. eredményességének növényi formula nőkben a klimaxos tünetek. Forsch.Komplementmed. 2011,18 (5): 264-268., Zaitone, SA, Moustafa, YM, Mosaad, SM, és El-Orabi, NF hatása ligetszépe olaj és omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak a szív- és érrendszeri kockázati celekoxib patkányokban . J Cardiovasc.Pharmacol 2011,58 (1): 72-79.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés