magas hemoglobin okai

A magas hemoglobin jelzi az átlagon felüli hemoglobinszint a vérben. Hemoglobin (gyakran rövidítve, Hb vagy Hgb) az oxigénszállító komponens a vörösvértestek.

A magas hemoglobin-szám kissé eltér a magas vörösvérsejtszám, mert minden egyes cella nem lehet azonos mennyiségű hemoglobin fehérjéket. Ezért, ha volna egy nagy hemoglobin számít akkor is, ha a vörösvértestek száma csökken a normál tartományon belül.

A küszöb magas hemoglobin szám kissé eltérő a különböző orvosi gyakorlatban a másikra. Ez általában úgy definiálják, mint 17,5 gramm (g) a hemoglobin egy deciliter (dl) vér férfiak és 15,5 g / dl nők számára. Gyermekeknél a meghatározása magas hemoglobin változik a korral, és a szex. Hemoglobin is változhat a napszaktól, és milyen jól hidratált van.

A magas hemoglobin ritkán egy váratlan felfedezés vagy egyszerűen fedezte fel véletlenül. Ez általában megtalálható, ha az orvos elrendelte vizsgálat segít diagnosztizálni a feltétel akkor már tapasztalható. Beszéljen orvosával arról, hogy mi ezeket az eredményeket jelent. A magas hemoglobin és eredményeket más vizsgálatok már jelzik az oka a betegség, vagy orvosa javasolhatja más vizsgálatokat, hogy ellenőrizze az Ön állapotát.

keresse fel orvosát