magas kálium- (hyperkalaemia), amikor, hogy egy orvos

A hyperkalaemia egy orvosi kifejezés, amely leírja a kálium szint a vérben, ami magasabb a normálisnál. Kálium olyan tápanyag, amely elengedhetetlen a funkciója ideg- és izomsejtek, beleértve a szívedben.

A vér kálium-szint általában 3,6-5,2 mmol literenként (mmol / l). Miután a vér kálium szintje magasabb, mint 7,0 mmol / l veszélyes lehet, és azonnali kezelést igényel.

Izomfáradság, gyengeség, bénulás, szívritmuszavar (aritmia), hányinger

Magas kálium általában megtalálható, ha az orvos által rendelt vérvizsgálatokat segít diagnosztizálni a feltétel akkor már tapasztalt vagy ellenőrzésére gyógyszereket szed. Ez általában nem fedezte fel véletlenül.

Beszéljen orvosával arról, hogy mi az eredményeket jelent. Előfordulhat, hogy módosítania kell a gyógyszer, amely hatással van a kálium szintjét, vagy szükség lehet kezelni egy másik betegsége okozza a magas kálium szint. Kezelése magas káliumtartalma gyakran irányul a kiváltó ok. Bizonyos esetekben szükség lehet a sürgősségi gyógyszerek vagy dialízissel.

Ha a tünetek hyperkalaemia és okkal gondolja, hogy a kálium-szint magas lehet, azonnal hívja orvosát. A hyperkalaemia súlyos és potenciálisan életveszélyes betegség. Okozhat

keresse fel orvosát