megnagyobbodott prosztata (BPH)

Jóindulatú (jóindulatú) prosztata megnagyobbodás, az úgynevezett jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH rövid), a leggyakoribb a prosztata probléma a férfiak. Szinte minden ember alakul ki valamilyen prosztata megnagyobbodás, mivel korban.

Összességében, a férfiak száma a BPH növekedésével fokozatosan a korral. Életkor szerint 60, a férfiak 50% lesz jeleit BPH. Életkor szerint 85, 90% -a férfi lesz jelei az állapot. Körülbelül egyharmaduk férfiak tünetek fejlődnek ki, kezelést igényel.

Alapuló kutatás a mai napig, a válasz nem. Azonban, BPH és a prosztatarák hasonló tüneteket, és egy férfi, aki a BPH esetleg a rákos betegségek egyidejűleg.

Hogy segítsen felismerni a prosztatarák korai szakaszában, a Cancer Society azt tanácsolja, évenkénti szűrés kezdő 50 évesen a férfiak, akik legalább 10 éves várható élettartammal. Azt is mondják, hogy a férfiak, akik a magas kockázatú, mint az afrikai-férfiak és a férfiak, akiknek a családjában a prosztatarák, szűrés kell kezdeni éves kor körül 45 Men egy még nagyobb kockázatot, mint például az, több rokonok, akiknek a kórtörténetében a prosztatarák korai életkorban kezdhető tesztelés 40 éves korában.

Urológiai Társaság ajánlása ellen rendszeres szűrés a férfiak közötti korosztály a 45 és 54, és azt ajánlja, hogy a férfiak korosztály 55-69 mérlegelniük kell a kockázatokat és előnyöket a szűrés és kezelés. Azok az emberek, az AUA ajánlja, ki kell szűrni minden két év helyett évente. Szűrésére alkalmazott tesztekkel prosztatarák tartalmazza a vérvizsgálat egy anyag, a prosztata-specifikus antigén (PSA) és a rektális digitális vizsgálat (DRE). Az AUA nem javasolja PSA férfiaknál a 70 év feletti, vagy bármilyen ember kevesebb, mint egy 10-15 éves várható élettartammal.

Mivel a prosztata körülveszi a húgycső, a cső, hogy hordozza a vizelet ki a szervezetből, ez könnyen belátható, hogy a bővítés a prosztata vezethet elzáródása a csőbe. Akkor is kialakulhat

A tünetek romlása, akkor alakulhat ki