méz kapcsolódó kifejezések

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

A méz édes folyadék által a méhek a virágport. Ez általában biztonságos, de nem számoltak bizonyos mérgező fajta mézzel készült növényeket a Rhododendron nemzetségbe és mások.

A méz könnyen a szervezet felszívja és használja. Ez tartalmaz körülbelül 70-80 százalék cukrot. A többi víz, ásványi anyagok, és néhány fehérje, savak, és egyéb anyagok. Honey óta használják sebek, bőr problémák, és a különböző betegségek a gyomor és a belek.

Kulcs a fokozat

Allergia (rhinoconjunctivitis)

Az antibakteriális hatások méz jól ismertek. Kutatást végeztek a szerepét méz hosszú távú sebkezelés, valamint a kezelés fekélyek, égések, Fournier üszkösödés (életveszélyes bakteriális fertőzés) és a cukorbetegség. Azonban több minőségi vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy határozott következtetéseket használata méz.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

A cukorbetegség, a természetes feldolgozatlan méz már szájon a következő adagok: 1 gramm kilogrammonként naponta két héten keresztül, majd nőtt 1,5 gramm kilogrammonként naponta két héten keresztül, majd nőtt 2 gramm kilogrammonként két hétig, és végül emelkedett 2,5 gramm kilogrammonként további két hétig. Egy adag 0,5 ml-kilogrammonként egyiptomi lóhere méz már szájon át naponta 12 héten keresztül.

Mert a fizikai teljesítményt, 8,8 milliliter kilogrammonként méz édesített ital (amely 110 mg nátriumot tartalmaz 240 ml) volt, szájon 30 perccel edzés előtt, és a 10 perces félidő.

Szájszárazság okozta sugárkezelés, 5 ml méz vadvirágok már suhintott a szájban öt percig, majd lenyelte.

Burns

Mert az alultápláltság, 2 milliliter kilogrammonként feldolgozatlan polyfloral méz Egyiptomból került a vízzel hígított és szájon napi két adagra elosztva, valamint a standard kezelés két hétig.

Kemoterápiás mellékhatások (alacsony fehérvérsejtszám)

Memóriának 20 gramm tualang méz (Agro Mas) már szájon át naponta 16 héten keresztül.

Köhögés

Mert szájüregi fekélyek okozta sugárkezelés, 20 ml méz öblítés már suhintott a szájban, akár két percig, majd lassan lenyelte, a következő séma: 15 perc előtt és után 15 perccel a kezelés, és hat órán belül a sugárzás vagy a lefekvés akár hét hetes, vagy naponta négyszer, négy héten keresztül a sugárzás kezelés, plusz két héttel utána. Méz öblítés is suhintott és kiköp előtt 15 perccel és azt követően sugárkezelés, és lefekvés előtt, akár hat hétig. Egy adag 20 milliliter Camellia sinensis méz került alkalmazásra a besugárzott területeken 15 percig a kezelés előtt, 15 perccel a kezelés után, és 6 órával a kezelés után. Szűrt méz vagy méz géz (HoneySoft®) került a bőrre, amíg a gyógyulás.

Cukorbetegség

Diabéteszes láb fekélyek

Exercise teljesítmény

Tüdőgyulladás, mézes sűrű folyadék szájon három hónapig.

Fournier üszkösödés (életveszélyes bakteriális fertőzés)

A műtét, egy teáskanál (5 ml) méz már szájon óránként ébren 14 napig antibiotikumokkal kombinációban és acetaminofen.

Gastroenteritis (gyomor influenza)

Sebek gennyes-építmény, méz került sor az érintett területet, majd borított mézes öntettel.

Ínybetegségek

Égés, mézet a bőrre közvetlenül dózisban 15-30 milliliter minden 1-2 nap, és borított egy száraz, steril géz, vagy kötést. Honey került a bőrre, mint egy öltöző készült géz tele mézzel, és a helyén marad, legfeljebb 25 napig. Természetes méz került sor égési sebek naponta kétszer a teljes gyógyulásig.

A bőr gyulladása és a korpásodást, a hígított oldatot a méz és a 90 százalék melegvíz alkalmazták a fejbőrön 2-3 percig, majd balra három órán keresztül.

Diabéteszes láb fekélyek, egy tiszta, nem steril tiszta méz öltözködés került a bőrre naponta, majd borított steril géz és bekötötte az 7-36 napig. Nem steril géz töltött lóhere méz került a bőrre legfeljebb három hónapig, vagy amíg a fekély nem gyógyul.

Mert Fournier üszkösödés, 15-30 ml feldolgozatlan méz került alkalmazásra az érintett területeken.

A magas koleszterinszint, 70-75 gramm méz, néha feloldunk 250 ml csapvíz, már a bőrre naponta egyszer 14-30 nappal.

A katéterrel összefüggő fertőzések, 3 ml Medihoney került alkalmazásra a bőrt minden öltözködés változása (hetente háromszor), amíg a katéter eltávolítása.

Lábszárfekélyek, 5 gramm, 20 cm-négyzete manuka méz öltözködés került sor az érintett terület négy hétig, hetente. A kalcium-alginát kötszer tele manuka méz alkalmazták 12 héten keresztül. Egy adag 20 ml-es feldolgozatlan méz került alkalmazásra minden sebet minden öltözködés, kétnaponta változás, és amely legfeljebb öt hétig, vagy addig, amíg a fekély gyógyulását.

Az élősködők, a méz átitatott gézkötéssel alkalmaztak naponta kétszer hat hétig.

Sebek a műtét után, nyers Yemini méz került sor tizenkét alkalommal, óránként, miután a kezdeti mosás.

Aranyér

Viszketés, mézes krémet alkalmaztak a hajlatokban, naponta kétszer 21 napig.

Herpesz

A bőr fekélyek, többrétegű nyomás kötszerek volna használni felett méz teli kötszerek a bőrön. Medihoney és manuka méz kötszert a bőrre nyolc héten át.

Mert sebkezelés, méz töltött kötszert a bőrre adagokban 20 ml méz öltöző pad. A következő kötszert a bőrre: Activon tüll, amely tele van 20-25 gramm Manuka méz, 2-3 naponként cseréltük négy hete steril gézt mártott feldolgozatlan, hígítatlan méz; Honey-Soft, alkalmazott sebek, legfeljebb 28 hétig monofloral aloe méz, használt tiszta sebek, naponta egyszer, amíg a gyógyulás, a manuka méz töltött alginát kötszer hetente kétszer, amíg a gyógyulás, és Medihoney ™ antibakteriális Wound Gel ™, amelyet naponta kezdődő 10 nappal a műtét után.

A 2. típusú cukorbetegség és a magas vérnyomás, egy 10 milliliteres vizes méz megoldás már lélegzett mélyen az orron keresztül, legfeljebb 10 perc alatt. Méz megoldások 30-90 gramm természetes, feldolgozatlan méz 250 ml vizet belélegzik.

Sinus fertőzések, 2 ml manuka méz megoldás már permetezni az orrnyílásba naponta egyszer, este 30 napig.

A szemsebészet, 25 százaléka méz szemcsepp már használják a szem naponta ötször hét napon előtt és öt nappal a műtét után mellett Efflumidex®.

Köhögésre, 10 gramm eukaliptusz méz, Labiatae méz és citrus méz, és 17 milligramm per milliliter hajdina méz már szájon egyetlen dózisban 30 perccel lefekvés előtt. Egy adag 2,5 ml természetes méz óta használják, mint egyetlen dózis lefekvés előtt.

Gyomor influenza, feldolgozatlan, többvirágú mézet feloldjuk orális rehidráló oldat (ORS) (5 ml 100 ml ORS) és szájon két órán belül előkészítése.

Mert az alultápláltság, 2 ml kilogrammonkénti tiszta, feldolgozatlan többvirágú méz oldat (7,2 kcal kilogrammonként), plusz a standard kezelés vették szájon át naponta két részre osztva két hétig.

Mert szájüregi fekélyek okozta sugárkezelés, 0,5-15 gramm kilogrammonként méz került alkalmazásra az érintett területeken naponta háromszor, legfeljebb 10 napig.

A fertőzött sebek a műtét után az újszülöttek, 5-10 milliliter feldolgozatlan méz került a sebre, és fedjük steril géz kötszer, amelyek megváltoztak, naponta kétszer.

Sebgyógyításra, nyers, hígítatlan méz átitatott géz került alkalmazásra sebek naponta kétszer, amíg a gyógyulás.

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Méz növelheti a vérzés kockázatát, ha hozott gyógyszerek, amelyek fokozzák a vérzés kockázatát. Néhány példa közé tartoznak az aszpirin, véralvadásgátlók ( “vérhígítók”), mint a warfarin (Coumadin®) vagy heparin, anti-vérlemezke-gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix®), és a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, mint az ibuprofen (Motrin®, Advil ®) vagy a naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

Méz csökkentheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszereket is csökkentheti a vércukorszintet. Az emberek a drogok cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

Méz okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógyszerek csökkentik a vérnyomást.

Méz zavarhatja az utat a test folyamatait bizonyos gyógyszerek segítségével a máj “citokróm P450” enzimrendszert. Ennek eredményeként, a szintek ezen gyógyszerek lehet változtatni a vérben, és okozhat megváltozott hatások vagy potenciálisan súlyos mellékhatást. Az emberek bármilyen gyógyszert ellenőriznie kell a használati utasítást, és beszélni egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, a lehetséges kölcsönhatásokat.

Méz is kölcsönhatásba léphet szereket vett vér, ügynökök venni a szív, ügynökök tett az idegrendszer, ügynökök venni a bőr, ügynökök veszik figyelembe a gyomorban és a belekben, ügynökök venni a húgyúti, antibiotikumok, rákellenes szerek, gombaellenes szerek, gyulladásgátló szerek, anti-lefoglalás szerek, koleszterinszint-csökkentő szerek, fogászati ​​anyagok, etanol, fogyás szerek, és sebgyógyító szerek.

Magas vérnyomás

Méz növelheti a vérzés kockázatát, ha figyelembe gyógynövények és kiegészítőket, amelyek úgy vélik, hogy növelje a vérzés kockázatát. Több esetben vérzést is jelentettek a Ginkgo biloba, és kevesebb esetben fokhagymás fűrészpálma. Számos egyéb szerek elméletileg növelheti a vérzés kockázatát, bár ezt még nem igazolták a legtöbb esetben.

Magas koleszterin

Méz zavarhatja az utat a szervezet feldolgozza egyes gyógynövények vagy kiegészítőket használ a máj “P450” enzim rendszer. Ennek eredményeként, a szintek más gyógynövények vagy kiegészítőket lehet változtatni a vérben. Azt is megváltoztathatja a hatást, hogy más gyógynövényekkel vagy kiegészítőket esetleg van a P450 rendszer.

Fertőzés (katéterrel összefüggő)

Méz csökkentheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények vagy kiegészítőket is csökkentheti a vércukorszintet. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

Méz okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógynövényeket vagy kiegészítőket, amelyek csökkentik a vérnyomást.

Méz is kölcsönhatásba léphet antibakteriális, rákellenes gyógynövény és kiegészítők, gombaellenes gyógynövények és kiegészítők, gyulladáscsökkentő gyógynövények és kiegészítők, antioxidánsok, lefoglalás gyógynövények és kiegészítők, koleszterinszint-csökkentő gyógynövények és kiegészítők, fogászati ​​gyógynövények és kiegészítők, gyógynövények és kiegészítők tett a vér, gyógynövények és kiegészítők venni a szív, gyógynövények és kiegészítők tett az idegrendszer, gyógynövények és kiegészítők venni a bőrt, gyógynövények és kiegészítők hozni a gyomorban és a belekben, gyógynövények és kiegészítők venni a húgyúti, fogyás gyógynövények és kiegészíti, és sebgyógyító gyógynövények és kiegészítők.

Ez az információ alapján rendszeres felülvizsgálatát szakirodalom, és lektorált és szerkesztett támogatója a Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

Akácméz adular, älskling, amour, andromedotoxin tartalmazó méz, Apis mellifera (háziméh), Apitherapy termék, azálea méz, méhészeti termékek, szedervirágméz, áfonya méz, borágó méz, hajdina méz, Chou, cielo, citrus sinensis Osbeck, tisztázni méz, lóhere méz, coisa doce, deli bal, endulzar, FALAR docemente, feng mi, flavonoidok, grayanotoxin méz, hachimitsu, mézharmat, Honig, hónolás, honingkleur, honung, HY-1, IETS beeldigs, zselé bokor méz, Kamahi méz , kanuka méz, lastig portré, levendula méz, Leptospermum méz, lief doen, liefje (aanspreekvorm) ling méz, ljuvhet, őrült méz, Madu, manuka méz, mel, mel depuratum, mézelő termékek, miel, miel blanc, miele, mi vida, moeilijk probleem, mooi praten, hegyi babér méz, namorado, nektár, nigériai citrus méz, bólogatva bogáncs méz, narancsvirág méz, legelő méz, tisztított méz, rata méz, nyers mézet, rewarewa méz, rododendron méz, Schatz, smöra, sourwood méz, feszült méz, napraforgó méz, Tala smickrande, tansy ragwort méz, tasmán Leatherwood méz, tawari méz, Tesoro, toppensak, mérgező méz, Tupelo méz, tutan bal, US IX versuikeren, viperák bugloss méz, vleien, kakukkfű méz , Zoet maken.

A kombinált termék példák: mézsör (méz és víz), mézbor (erjesztett méz bor minőségű élesztő).

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

Kerüljük az emberek egy ismert allergia vagy érzékenység zeller, pollen, vagy egyéb méhészeti kapcsolatos allergiák, és amikor mézzel készült növények a Rhododendron nemzetségbe használják, toxicitása miatt.

Meddőség

Allergiás reakciókról számoltak be, miután a méz használata, beleértve az asztmát, köhögés, nyelési nehézség, csalánkiütés, ajak vagy a nyelv gyulladása, viszketés, tüdőgyulladás, légszomj, duzzanat a bőr alatt, hang megváltozik, és sípoló légzés, valamint a súlyos élet- fenyegető reakciókat.

Méz valószínűleg biztonságos, ha szájon át az élelmiszer-mennyiségek, vagy ha ajánlott dózisban használják. A méz esetleg biztonságos, ha a bőrre.

Méz okozhat rendellenes vagy hiányzik szívritmus, homályos látás, változások az íz, változások a fehérvérsejtszám, mellkasi fájdalom, hasmenés, kettős látás, álmosság, gyengeség, fáradtság érzése égő, viszkető érzés a bőrön, láz, szívroham méz mérgezés (izzadás vagy gyengeség, ha mézet termelt Rhododendron növények használnak), hiperaktivitás, tudatzavar, fokozott nyálelválasztás, légzési panaszok, enyhe bénulás, mozgásszervi problémák, kisebb hegesedés, hányinger, idegesség, fájdalom, görcsök, alvási problémák, izzadás, fogszuvasodás, gyomorpanaszok, húgyúti fertőzések, hányás, fogyás, és a seb kiszáradását vagy fertőzés.

Méz befolyásolhatja a vércukorszintet. Óvatosság ajánlott cukorbetegek vagy alacsony vércukorszint, és a gyógyszereket szedők, gyógynövények, vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vércukorszintet. Vércukorszint nyomon kell követni egy szakképzett egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, és a gyógyszeres kezelés módosítására lehet szükség.

Viszkető

lábszárfekély

Alultápláltság

memória

Szájsebek (sugárzás okozta kezelés)

paraziták

Tüdőgyulladás

Szinusz fertőzés

Bőr graft gyógyulás (split vastagság)

Bőrgyulladás (korpásodás)

Sebészet

fekély

Sebgyógyulás

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet

Méz növelheti a vérzés kockázatát. Óvatosan kell eljárni az emberek, hogy vérzékenységben vagy gyógyszerek szedése, amelyek fokozhatják a vérzés kockázatát. Adagmódosítások lehet szükség.

Méz okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az emberek a drogok vagy gyógynövények és táplálékkiegészítők csökkentik a vérnyomást.

Méz zavarhatja az utat a test folyamatait bizonyos gyógyszerek segítségével a máj “citokróm P450” enzimrendszert.

Használja óvatosan, ha az eredete a méz nem ismert, mert lehetséges, hogy a toxicitást.

Használja óvatosan az emberek, akik a szívbetegségek, idegrendszeri betegségek, valamint gyomorban vagy bélben körülmények között.

Használja óvatosan akik antibiotikumok, szív gyógyszereket, idegrendszeri szerek, gyomorban vagy bélben gyógyszerek, és a fogyás szerek.

Kerüljük a 12 év alatti gyermekek hónapos korban.

Kerüljük az emberek ismert allergia vagy érzékenység zeller, pollen, vagy egyéb méhészeti kapcsolatos allergiák, és amikor mézzel készült növények a Rhododendron nemzetségbe használják, toxicitása miatt.

Megjegyzés: Méz, hogy szennyezett a baktériumok Clostridium botulinum okozhat mérgezést csecsemők és kisgyermekek. Azonban ez nem veszélyezteti az idősebb gyermekek és felnőttek.

Hiányoznak a tudományos bizonyíték a méz terhesség vagy szoptatás során. Méz szennyező anyagokat tartalmazhat, amelyek károsak lehetnek a várandós vagy szoptató nők, illetve a magzatra.

Abdulrhman MM, El-Hefnawy MH, Aly RH, et al. Metabolikus hatásai méz 1-es típusú diabetes mellitus: a randomizált crossover kísérleti tanulmány. J Med Élelmiszer 2013,16 (1): 66-72.; Anthimidou E és Mossialos D. antibakteriális aktivitása görög és ciprusi mézek Staphylococcus aureus és Pseudomonas aeruginosa, összehasonlítva a manuka mézet. J Med Élelmiszer 2013,16 (1): 42-47.; Badrasawi MM, Shahar S, Abd Manaf Z, et al. Hatása Talbinah élelmiszer-fogyasztás a depressziós tünetek az idősebb egyének hosszú távú gondozást biztosító létesítmények, randomizált klinikai vizsgálatban. Clin Interv.Aging 2013,8: 279-285.; Bayram NA, Keles T, Durmaz T, et al. A ritka oka a pitvarfibrilláció: mad méz mérgezés. J Emerg.Med 2012,43 (6): e389-e391.; Chatzoulis G, Chatzoulis K, Spyridopoulos P, et al. Balesetes fertőzött titán háló egy nagy hasfali sérv hasi segítségével gyógyszer méz és vákuum- bezárása: a esetismertetés és irodalmi áttekintés. Sérv. 2012,16 (4): 475-479., Hind J, Divyak E, Zielinski J, et al. Összehasonlítása standardizált bariums változó reológiai paramétereket nyelési kinematika a férfiaknál. J Rehabil.Res Dev 2012,49 (9): 1399-1404., Jansen SA, Kleerekooper I, Hofman ZL, et al. Grayanotoxin mérgezés: “mad méz betegség”, és azon túl. Cardiovasc.Toxicol. 2012,12 (3): 208-215.; Jull AB, Walker N és Deshpande S. méz, mint egy alkalmi kezelés sebek. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2013,2: CD005083.; Karali Y, Demirkaya M és Sevinir B. felhasználása kiegészítő és alternatív gyógyászatban daganatos gyermekek: hatása a túlélésre. Pediatr.Hematol.Oncol 2012,29 (4): 335-344.; Lennerz C Jilek C, Semmler V, et al. Szinuszleállás származó őrült méz betegség. Ann.Intern.Med 11-20-2012,157 (10): 755-756.; Oduwole O, Meremikwu MM, Oyo-Ita A, et al. Méz az akut köhögés gyermekeknél. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,3: CD007094.; Oguzturk H, Ciftci O, Turtay MG, et al. Teljes atrioventricularis blokkot okozott mérges méz mérgezés. Eur.Rev.Med Pharmacol Sci 2012,16 (12): 1748-1750.; Mondani MR, Karabag T, Dogan SM, et al. Átmeneti ST-eleváció és bal Tawara-szár blokk okozta mad-mézes-mérgezés. Wien Klin Wochenschr. 2012,124 (7-8): 278-281.; Vlcekova P, Krutakova B, Takac P, et al. Alternatív kezelés gluteofemoral sipolyok segítségével méz: egy esetismertetés. Int Wound.J 2012,9 (1): 100-103., Wagner JB és Pine HS. Krónikus köhögés gyermekeknél. Pediatr.Clin North Am 2013,60 (4): 951-967.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés