nak, hogy mit eszik, hogy úgy kitörni?

Talán hallott már, hogy egyes élelmiszerek eszel befolyásolja a megjelenést. De ez nem ilyen egyszerű.

De egy dolog, hogy tudjuk: “A rossz táplálkozás tehet pattanásos tizenévesek még fogékonyak a pattanások,” mondta Ava Shamban, MD, a Beverly Hills, Kalifornia., Bőrgyógyász és a szerző a Heal Your Skin. Itt egy pillantást néhány meglepő módon élelmiszerek befolyásolhatják a bőrt.

Csokoládé ütött értéktelen rap azóta a szüleid pattanásos tizenéves. De a legújabb vizsgálatok arra utalnak, hogy a cukor, nem kakaó, ez az oka azoknak pattanások.

A magas cukortartalmú étrend és egyszerű szénhidrátok tehet akne fellángolása inkább. Foods ebben a csoportban tartalmazzák

Ezek az ételek tüske a vércukorszintjét.

“A szervezet reagál a kézi indítása több inzulint, ami növeli a termelést a bőr olajok és hozzájárul az eltömődés tüszők. Ez megbosszulja magát, a bőr”, mondja Valori Treloar, MD, a bőrgyógyász Newton, Mass., És társszerzője A tiszta bőr diéta.

A bőr nem, hogy több pattanás okozó olaj csak azért, mert belemerül zsíros ételek, mint a pizza, hamburger, sültkrumpli, és a burgonya chips. De dolgozik egy zsír fröccsent beállítás – mint például essek hamburgerek és sütéshez krumpli egy gyorsétteremben – lehet, hogy ki a foltok.

“Olaj a levegőben található részecskék is bevon a bőrt, és tömíti el a pórusokat,” mondta Ellen Marmur, MD, egyetemi klinikai bőrgyógyász professzora Mount Sinai Medical Center, New York és a szerző Egyszerű Skin Beauty.

Nem kell, hogy lépjen ki a munkát, de nem kell, hogy mossa az arcát, amint a műszak vége egy gyengéd, alkoholmentes tisztító. Kérdezze a háziorvos vagy a bőrgyógyász egy termék ajánlása.

Egyes kutatások szerint a tejtermékek, különösen a tej, hozzájárulhat a fellángolások. Ez nem biztos, bár, és a pontos kapcsolat a kettő között nem egyértelmű. “Több kutatásra van szükség, de ez lehet, hogy a növekedési faktorok és hormonok természetesen megtalálható a tejben valahogy fellépni akne kiváltó” Treloar mondja.