növekedési lemez sérülések

Növekedés Plate Sérülések

Ez a kiadvány tartalmazza az általános információkat növekedési lemez sérülések. Leírja, amit a növekedési lemez, hogyan sérülés történik, és hogyan kezelik őket. A végén van egy lista a további forrásokat és egy listát a legfontosabb szavakat, hogy segítsen megérteni a használt kifejezések ebben a kiadványban. Ha további kérdése van, elolvasása után ez a kiadvány, érdemes beszélni róla orvosával.

A növekedési lemez, más néven a epiphysealis lemez vagy physis, az a terület növekvő szövetek közelében, a végén a hosszú csontok gyermekeknél és serdülőknél. Minden egyes hosszú csont legalább két növekedési lemezzel: az egyik mindkét végén. A növekedési lemez határozza meg a jövőbeni hossza és alakja az érett csont. Amikor a növekedés befejeződött-valamikor a serdülőkorban-növekedési lemez szoros és helyébe szilárd csont.

Mivel a növekedési zónák a leggyengébb területeken a növekvő csontváz még gyengébb, mint a közeli szalagok és inak kötik össze a csontok más csontok és az izmok-érzékenyek a sérülést. Sérülések a növekedési lemez nevezzük törések.

Növekedési lemez sérülések előfordulhatnak növekvő gyermekek és serdülők esetében. Egy gyerek, egy súlyos sérülést egy közös nagyobb valószínűséggel károsítja a növekedési lemez, mint a szalagok, hogy stabilizálja a csuklót. Trauma okozna rándulás egy felnőtt okozhat növekedési lemez törés egy gyerek.

Növekedési lemez törések kétszer olyan gyakran a fiúk, mint a lányok, mert lányok testét érett korban, mint a fiúk. Ennek eredményeként, ezek a csontok befejeztük növekvő hamarabb, és azok növekedési lemezzel helyébe erősebb, szilárd csont.

Növekedési lemez sérülések gyakran fordulnak elő versenyképes sport, mint a foci, kosárlabda, vagy torna, vagy annak eredményeként a szabadidős tevékenységek, mint a kerékpározás, szánkózás, síelés, vagy gördeszka.

Törések származhat egyetlen traumatikus esemény, mint például egy esés vagy autóbaleset, vagy a krónikus stressz és túlzott. A legtöbb növekedési lemez törések előfordulnak a hosszú csöves csontok az ujjak (ujjpercek), és a külső csont, az alkar (sugár). Ők is gyakori az alsó csontokat a láb (a sípcsont és a szárkapocscsont).

Növekedési lemez sérülések okozta esemény, például esés vagy ütés a végtag, vagy eredhet túlzott. Például egy tornász, aki gyakorolja órákig az egyenetlen bárok, egy hosszútávfutó, és egy baseball dobó tökéletesíti görbe labda mind növekedési lemez sérülések.

Bár sok növekedési lemez sérülések okozta balesetek során fellépő lejátszás vagy atlétikai tevékenység növekedési lemezzel is fogékonyak más betegségek, mint a csont fertőzés, amely megváltoztathatja a normális növekedés és fejlődés. Egyéb lehetséges okai növekedési lemez sérülések közé tartoznak a következők

A gyermek, aki tartós fájdalom vagy fájdalom, amely befolyásolja a sportteljesítményt, vagy a mozgásképesség, és nyomást gyakorol a végtag, soha nem szabad megengedni, vagy várható, hogy “a munka révén a fájdalmat.” Az, hogy egy sérülés akut vagy mert a túlzott, azt értékelni kell az orvos, mert néhány sérülés, ha nem kezelik, maradandó károsodást okozhat, és befolyásolhatja a megfelelő növekedés az érintett végtag.

Az orvos megkezdi a diagnosztikai folyamat kérve a sérülés, és hogyan történt, és megvizsgálja a gyermeket. Az orvos fogja majd a röntgensugarak, hogy meghatározza, ha van egy törés, és ha igen, milyen típusú törés. Gyakran az orvos fogja x ray nem csak a sérült végtag, hanem az ellenkező végtag is. Mivel növekedési lemezzel még nem keményedett szilárd csont, sem a struktúrák maguk sem sérülések velük jelenni x sugarak. Ehelyett, a növekedés lemezeket jelennek közötti hézagok a tengely egy hosszú csont, az úgynevezett metaphysis, és a végén a csont, az úgynevezett epiphysis. Ha összehasonlítjuk röntgenfelvételeket a sérült végtag azoknak a noninjured végtag, az orvosok nézd különbségeket, amelyek jelzik egy sérülés.

Nagyon gyakran a röntgen negatív, mert a növekedési lemez vonal már ott van, és a repedést undisplaced (a két vége a törött csont nem elválasztva). Az orvos is diagnosztizálni növekedési lemez törés klinikai tünetek alapján, mert a gyengédség a lemez. Gyermekek nem kap keresztszalag törzs, ha a növekedési zónák nyitva vannak, és gyakran undisplaced növekedési lemez törések.

Egyéb vizsgálatok orvosok használhatják diagnosztizálására növekedési lemez sérülés közé a mágneses rezonanciás képalkotás (MRI), komputertomográfia (CT), és az ultrahang.

Mivel ezek a tesztek lehetővé teszik az orvosok, hogy a növekedési lemez és területek egyéb lágy szövetek, akkor lehet hasznos, nem csak a jelenlétének detektálására egy sérülés, hanem a meghatározó típusát és mértékét a kárt.

1960 óta, a Salter-Harris besorolás, amely elválasztja a legtöbb növekedési lemez törések öt kategóriára típusa alapján a kár, már a szabvány. A kategóriák a következők

Az epiphysis teljesen elkülönül a végén a csont vagy metaphysis keresztül a mély réteg a növekedési lemez. A növekedési lemez is hozzátartozik az epiphysis. Az orvosnak, hogy a törés helyére, ha jelentősen elmozdult. Az I. típusú sérülések általában egy öntött, hogy megvédje a lemezt gyógyul. Hacsak nincs sérülés a vérellátás a növekedési lemez, a valószínűségét, hogy a csont növekedni fog általában kiváló.

Ez az a leggyakoribb típus a növekedési lemez törés. Ez végigfut a növekedési lemez és a metafizisben de a epiphysis nem vesz részt a kárt. Mint az I. típusú törések, II típusú törések kell visszatenni a helyére, és lekötni. Ugyanakkor a növekedési lemez törés gyógyulását nagy, különösen a fiatalabb gyermekek esetében. Ha ez nem túl kényszerült, az orvos nem kell, hogy tegye vissza a helyére. Ebben az esetben, ez erősíti az idővel.

Ez a törés ritkán fordul elő, általában az alsó végén a sípcsont, az egyik a hosszú csöves csontok az alsó lábszár. Ez történik, ha egy törés fut teljesen a epiphysis és elválasztja része az epiphysis és növekedési lemez a metaphysist. Műtét néha szükséges, hogy visszaállítsa a közös felület a normális. A kilátások, illetve prognózisa növekedés jó, ha a vérellátás az elválasztott része a epiphysise még érintetlen, és ha a közös felület gyógyít normál helyzetben.

Ez a törés végigfut az epiphysis, az egész növekedési lemez, és a metaphysist. Műtét gyakran visszaállításához szükséges közös felület a normális, és teljesen jól illeszkedik a növekedési lemez. Hacsak tökéletes összehangolása elérése és fenntartása során a gyógyulást, prognózisa növekedés gyenge, és szögelés (hajlító) a csont előfordulhat. Ez a sérülés keletkezik leggyakrabban végén a felkarcsont (a felkar csont), közel a könyökét.

Ez gyakori sérülés fordul elő, amikor a végén a csont törését és a növekedési lemez össze van nyomva. Ez a legvalószínűbb, a térd vagy boka. Prognózis rossz, mivel a korai stunting növekedés szinte elkerülhetetlen.

Egy újabb osztályozás, az úgynevezett Peterson osztályozás, hozzáad egy típus VI törés, amelyben egy része a epiphysis, növekedési lemez, és metaphysis hiányzik. Ez általában akkor fordul elő a nyílt sebek vagy összetett törések, és gyakran jár fűnyírók, mezőgazdasági gépek, motoros, vagy lőtt seb. Minden típusú VI törések szükség műtétre, és a legtöbb lesz szükség újabb rekonstrukciós vagy helyreállító műtét. Csontok növekedését szinte mindig satnya.

Az összes, de a legegyszerűbb sérülések, a gyermek orvos valószínűleg utal rá, hogy egy ortopéd sebész (orvos, aki specializálódott csont- és ízületi problémák gyermekeknél és felnőtteknél) kezelésre. Bizonyos problémák miatt szükség lehet a szolgáltatás egy gyermekgyógyászati ​​ortopéd sebész, aki specializálódott sérülések és mozgásszervi betegségek a gyermekek körében.

A kezelés a növekedési lemez sérülés típusától függ a sérülés. Minden esetben a kezelést meg kell kezdeni a lehető leghamarabb a sérülés után, és általában magában foglalja egy mix a következő

Az érintett végtag gyakran hozott egy öntött vagy sín, és a gyerek azt mondta, hogy korlátozza minden olyan tevékenység, amely nyomást gyakorol a sérült terület.

Ha a repedés kényszerült (azaz a végén a sérült csontokat már nem felel meg, mint kellene), az orvos meg kell tenni a csontok vagy ízületek vissza a helyére, vagy használja a kezeit (úgynevezett manipuláció), vagy sebészeti beavatkozás. Az orvos néha meg kell javítania a szünet, és tartsa a növekedési lemez helyett csavarokkal vagy drót. A beavatkozás után a csont kerül a helyükre (immobilizált), így lehet gyógyítani nélkül mozog. Ezt általában egy öntött, amely körülveszi a sérült növekedési lemez és az ízületek mindkét oldalán meg. Az öntött a helyén marad, amíg a sérülés gyógyul, amely tarthat néhány hétig legalább 2 hónappal a súlyos sérülések. A szükséges manipuláció vagy műtét függ a helyét és mértékét a kár, annak hatása a közeli idegek és erek, és a gyermek életkora.

Ezek a gyakorlatok célja, hogy erősítse az izmokat, amelyek támogatják a sérült területen a csont és javítása, illetve megőrzése a közös képes mozogni az is, hogy kellene. A gyermek orvosa javasolhatja ezen után a törés nem gyógyul. A gyógytornász tud működni a gyermek és az ő orvos, hogy tervezzen egy megfelelő edzéstervet. A hosszú távú követ általában figyelemmel kell kísérni a gyermek gyógyulás és a növekedés.

A legtöbb növekedési lemez törés nélkül gyógyulnak tartós hatása. Azt, hogy egy letartóztatása növekedés akkor függ a kezelés biztosított, és a következő tényezők, csökkenő fontossági sorrendben

A leggyakoribb szövődménye a növekedési lemez törés korai letartóztatását csontok növekedését. Az érintett csont nő kevesebb, mint kellett volna anélkül, hogy a sérülés, és az így kapott végtag lehet rövidebb, mint az ellenkezője, ép végtag. Ha csak egy része a növekedési lemez megsérül, lehet a növekedés féloldalas, és a végtag válhat görbe.

Növekedési lemez sérülések a térd a legnagyobb a szövődmények kockázata. Nerve és érrendszeri károsodás leggyakrabban ott. Sérülések a térd sokkal nagyobb arányban a korai növekedési letartóztatás és görbe növekedést.

A kutatók által támogatott (theernment) továbbra is keresik, hogyan lehet jobban diagnosztizálni és kezelni növekedési lemez sérülések és javítani a beteg prognózisát. Ilyen munka magában foglalja

További információ a kutatás-ről a következő weboldalakon

1 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

aap

sportsmed

A számított (vagy számítógépes) tomográfia (CT). Képalkotó eljárás, amely az orvosok egy háromdimenziós képet a csont. Ez is mutatja, a “szeletek” a csont, így a kép sokkal tisztább, mint a röntgensugarak.

Kényszerült törést. A törés, amelyben a két vége a törött csont vannak elválasztva egymástól.

Epiphysis lemez. A terület a fejlődő szövet vége a hosszú csontok gyermekeknél és serdülőknél. Úgy is nevezik, a physis vagy növekedési lemez.

Epiphysis. A végén egy hosszú csont, amely kezdetben elválasztott porc a tengelyről a csont és fejleszti külön-külön. Ez végül egybeolvad a tengely (diaphysis) a csont, hogy alkossanak csontot.

Combcsont. A combcsont.

Szárkapocscsont. A hosszú, vékony külső csont az alsó lábszár.

Növekedési lemez. A terület a fejlődő szövet vége a hosszú csontok gyermekeknél és serdülőknél. Minden egyes hosszú csont legalább két növekedési lemezzel: az egyik mindkét végén. A növekedési lemez határozza meg a jövőbeni hossza és alakja az érett csont. Amikor a növekedés befejeződött-valamikor a serdülőkorban-növekedési lemezeket helyébe szilárd csont. A növekedési lemez is nevezik physis vagy epiphysis lemez.

Felkarcsont. A csont a felkar.

Szalagok. Kemény sávok kötőszövet összekötő csontok.

Metaphysis. A növekvő részét egy hosszú csont között fekszik a csontok végeit (epiphysisei) és a tengely (diaphysis).

Mágneses rezonancia képalkotás (MRI). Olyan eljárás, amelyben egy erős mágnes használják, hogy átmenjen egy erő a testen keresztül, ami egy világos, részletes keresztmetszeti képet. Ellentétben szabványos X sugarak, meg tudja mutatni a lágy szövetek, valamint a csont és így hasznos diagnosztizálásában sérülések a növekedési lemezek.

Neurológiai. Amelynek köze az idegrendszer (amely az agy, a gerincvelő és a perifériás idegek), ez a rendszer a szövetek használ elektromos és kémiai úton rögzíti és eljuttatása a szervezetben.

Ortopédiai sebész. Egy orvos, aki specializálódott kezelésére (a műtét, öntés, vagy más módon) rendellenességek vagy sérülések a csontokat.

Physis. A terület a fejlődő szövet vége a hosszú csontok gyermekeknél és serdülőknél. A physis is nevezik a növekedési lemez.

Sugár. Minél kisebb a két csont az alkar. Nem található a hüvelykujj oldalán a karját.

Inak. Kemény, de rugalmas szalagok szövet, amely csatlakozni izmok, csontok.

Sípcsont. A nagyobb a két csont alkotó alsó lábszár. Azt is nevezik a sípcsont.

Ultrahang. A technika, amely lehetővé teszi az orvosok, hogy megtekinthesse a lágy szövetek a test pattogó hanghullámok a szövetek majd konvertálja a visszhangja egy képet nevezett Szonográfia.

A NIAMS köszönetét fejezi ki támogatást a következő személyeknek előkészítésében és felül az eredeti változata a kiadványban: James S. Panagis, M. D., M.P.H., NIAMS / theernment; R. Tracy Ballock, M. D., Case Western Reserve University, Cleveland, OH; Michael G. Ehrlich, M. D., Brown University, Providence, RI; Ryan Goodwin, M. D., Cleveland Clinic, Cleveland, OH; és Robert B. Salter, M. D., Beteg Gyermekek Kórháza, Toronto, Ontario, Kanada. A NIAMS is elismeri, az American Academy of ortopédsebészek használatáért kihirdetése, alváz Növekedés és fejlődés: Klinikai kérdések és Basic Science előleget.

A misszió a National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek (NIAMS), egy részét az Egészségügyi Minisztérium és az Emberi Services’ernment (theernment), hogy támogassa a kutatásokat az okok, kezelés és a megelőzés arthritis és mozgásszervi és bőrbetegségek, a képzés alap- és klinikai kutatók, hogy végezzen a kutatásoknak, valamint az információk terjesztését a kutatás előrelépést ezen betegségek. A National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek Information adategyeztető olyan közszolgáltatás által szponzorált NIAMS, amely az egészséggel kapcsolatos információk és információforrások. További információk találhatók az; NIAMS honlapján atniams.theernment.

Ez a kiadvány információkat tartalmaz gyógyszeres kezelésére használják az egészségi állapot itt tárgyalt. Amikor ez a kiadvány alakult, mi benne a leginkább up-to-date (pontos) információ. Alkalmanként, az új információk a gyógyszert felszabadul.

INFOSAT (463-6332);

Kábítószer @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Kábítószer @ egy kereshető katalógusát -approved gyógyszereket.

1 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

14-7845