őszi margitvirág

Gyakori elnevezések: őszi margitvirág is ismert featherfew, altamisa, főiskolai gomb featherfoil, lázcsillapító növény, nyár közepén százszorszép, orrvérzés, Santa Maria, székfű, vad kinin, kamilla grande, chrysanthemematricaire európai őszi margitvirág, pihe-teljesen, feddygen fenyw, flirtroot Grande kamilla, mutterkraut, és Vetter-VOO.

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

Őszi margitvirág egy rövid, bozontos évelő növény, tagja a százszorszép család, hogy a nő az utak mentén, a mezők, a hulladék-nak, és a határok mentén erdők Kelet-Kanada Maryland és nyugat felé Missouri. A sárga-zöld levelek és sárga virágok hasonlítanak kamilla, melyek néha zavaros.

Őszi margitvirág régóta alkalmazzák a hagyományos és a népi gyógyászatban, különösen a görög és a korai európai gyógynövény. Az első századi görög orvos Dioscorides használt őszi margitvirág a láz. 1633-ban, a növény ajánlott fejfájás kezelésére a Gerard gyógynövény. A növény már kezelésére használják ízületi gyulladás, asztma, székrekedés, bőrgyulladás, fülfájás, láz, fejfájás, gyulladásos állapotok, rovarcsípés, a munkaerő, menstruációs zavarok, potenciális vetélés, pszoriázis, görcsök, stomachache, duzzanat, fülzúgás, fogfájás, vertigo, és férgek. Őszi margitvirág is arra használták, hogy indukálja abortusz, mint rovarirtó és kezelésére köhögés és megfázás. Hagyományosan, a gyógynövény csökkentésére használják láz, ahonnan közös név származik.

Őszi margitvirág elsősorban ismert, hogy megakadályozza a migrénes fejfájás és a társuló hányinger és hányás; azonban bizonyíték támasztja alá ez a használat nem meggyőzőek. Őszi margitvirág számos más gyógyszer intézkedéseket, de Klinikai vizsgálatokból származó információk, hogy támogassa őket korlátozott.

Őszi margitvirág általában adott migrénes fejfájás napi dózis 50 és 150 mg szárított levelek, 2,5 friss levelek vagy étkezés után, vagy 5 és 20 csepp 1: 5, 25% -os etanollal tinktúra. Bár a legjobb dózisú őszi margitvirág nem igazolták, egy felnőtt dózisa parthenolide 0,2-0,6 mg / nap ajánlott megelőzésére migrén. Azonban parthenolide még nem erősítették meg, mint egy nagy hatóanyag migrén. Számos őszi margitvirág termékek kereskedelmi forgalomban kaphatók; a legtöbb standardizálva parthenolide 0,7% tabletta vagy kapszula dózisformákban.

Őszi margitvirág nem használják az emberek allergiás más tagjai a százszorszép család, mint a pozsgás, kamilla, krizantém, parlagfű, napraforgó, Tansy, és a cickafark. Tulajdonsága miatt a véralvadásgátló akciók, ez nem javallott műtéten átesett betegek. Emberek véralvadási rendellenességek konzultálnia kell az egészségügyi ellátást nyújtó, mielőtt használja tartalmazó termékek őszi margitvirág.

Ne használja a készüléket, mert a dokumentált káros hatásokat. Terhes nők ne használják a növényt, mert a levelek serkentik a menstruáció és indukálhat az abortuszt. Ez nem ajánlott szoptató anyáknak, illetve gyermekek számára 2 évnél fiatalabb életkor.

Semelyik jól dokumentált.

A betegek kivont őszi margitvirág tapasztalhatnak furcsaságot gyakran nevezik “postfeverfew” szindróma. Kezelés friss őszi margitvirág levelei okozhat allergiás bőrreakciók. Az ajkak, a nyelv és a száj nyálkahártyájának, továbbá a szájfekély, számoltak be az őszi margitvirág használatát. Hatások, mint például a hasi fájdalom, émelygés, hányás, hasmenés, emésztési zavar, és a gáz, akkor is előfordulhat.

Nem végeztek vizsgálatokat a krónikus toxicitás még nem végeztek a növényi és biztonságának hosszú távú használatra még nem állapították meg.

Referenciák