ösztradiol és norelgesztromin (transzdermális úton) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Ahhoz, hogy a hormonális fogamzásgátlót használó biztonságos és megbízható, amennyire csak lehetséges, meg kell értenie, hogyan és mikor kell használni őket, és milyen hatások várhatók.

A betegtájékoztató élveznek Önnek töltött recept, és biztosítja számos vonatkozó részletek a hormonális fogamzásgátlók. Olvassa el és kövesse az utasításokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, ha további információra van szüksége, vagy magyarázatot.

Ez a transzdermális tapaszt kell használni 28 napig (négy-hét) ciklusban. Egy új tapaszt is minden héten 3 hét (21 nap), és a héten négyes tapasz nélküli.

Ha elkezdi használni norelgesztromin és az etinilösztradiol transzdermális, tested lesz szükség, legalább 7 napig kell beállítani, mielőtt a terhesség megelőzhető. Használjon egy második formanyomtatványt a fogamzásgátlás, például óvszert, spermicid, vagy membrán, az első 7 nap az első ciklusban.

Ahhoz, hogy használni: Tartsuk minden patch a csomagolásából, amíg nem akarja használni. Mosson kezet szappannal és vízzel alkalmazása előtt és után egy patch. A tapaszt tiszta, száraz, és az ép bőr a hason vagy a gyomor, a felső test, a felső külső része a kar, vagy a fenék. Ne érjen hozzá a ragadós felület a patch. Győződjön meg arról, nincs krém, por, krém vagy make-up a bőrön. Alkalmazza a javítást, majd nyomja meg a tenyerével 10 másodpercig, hogy biztosan tapad. Helyének módosítása a tapaszt minden alkalommal, amikor egy újra. Ne alkalmazza a tapaszt a bőrre, hogy a sérült, törött, vagy vágott. Ne alkalmazza a tapaszt a melleket. Ellenőrizze a tapaszt minden nap, hogy biztosan a helyén van.

Tárolás

Ha a tapasz leválik, részben vagy egészen, próbálja alkalmazni azt újra fel új tapaszt. Ha laza volt kevesebb, mint 24 óra, nincs más fogamzásgátló van szükség. Ha a tapasz hatására levált több mint 24 órán keresztül, helyezzen fel új tapaszt, és elkezd egy új ciklus. Egy második fogamzásgátló kell használni.

Ha a tapasz nem ragad, vagy beragadt anyagi vagy maga, vegye ki, és helyezzen fel új tapaszt. Ne tartsa a tapaszt a helyén szalaggal vagy pakolások.

Ha váltás egy fogamzásgátló tablettát, hogy a tapasz, indítsa el a javítást az első napon a menstruáció. Ha nem indul el a menstruációja után 5 napon belül, akkor keresse fel orvosát egy terhességi tesztet. Ha elindítja a tapasz legkésőbb az első nap az időszak egy második fogamzásgátló módszert a patch az első 7 napban.

Ha van egy vetélés vagy abortusz a terhesség első harmadában a terhesség, akkor elkezd norelgesztromin / etinilösztradiol transzdermális azonnal. Nem kell egy másik fogamzásgátló. Ha elkezdi ezt a gyógyszert, 5 nap után, vagy még a vetélés vagy abortusz, akkor használjon egy második formanyomtatványt fogamzásgátló a patch az első 7 napban. Ha van egy vetélés vagy abortusz után az első trimeszterben, meg kell várni a megelőző 4 hét ezt a gyógyszert.

Ha vérzést a tapasz helyén, továbbra is használhatja a tapaszt a szokásos módon. Ha a vérzés folytatódik 2-3 ciklust, forduljon orvoshoz. Ha nincs meg a időszak, amikor a tapasz ki, marad a szokásos menetrend, és forduljon orvoshoz.

Ha a tapasz kényelmetlen vagy okoz irritációt, a változás egy új tapaszt egy új helyen. A tapaszt ismét a szokásos adagoláshoz. Ne használjon egyszerre egynél több tapaszt egy időben.

Ha eltávolít egy tapaszt óvatosan félbe kell hajtani úgy, hogy ne térjen el magát, és dobja el. Továbbra is lesz néhány hormon a tapaszt. Ne nyúljon a készülék belsejébe a patch.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Orvosa kezdődhet a tapaszt első napján a menstruációs időszak (az úgynevezett Nap-1 start) vagy vasárnap (úgynevezett vasárnap start). Amikor elkezdi egy bizonyos napon, fontos, hogy kövesse a jegyzékben, akkor is, ha elfelejtette cserélni a tapaszt. Ne változtassa meg az ütemtervet a saját. Ha az ütemezés, hogy már fel nem kényelmes, kérdezze meg kezelőorvosát, változó menetrend.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén, ha elfelejti a tapaszt cserélni. Az alábbi információ csak néhány módon lehet kezelni ezt. Orvosa, hogy hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és más fogamzásgátló módszereket a többi hónapban, amíg van a menstruációja. Ezután az orvos meg tudja mondani, hogyan kell kezdeni használni a gyógyszert.

Ha elfelejtette alkalmazni a tapaszt során az 1. héten, alkalmazzák azt a lehető leghamarabb, és elkezd egy új ciklus. Használjon egy második formanyomtatványt fogamzásgátló az első héten az új ciklus. Most van egy új tapaszt kezdő napjának.

Ha elfelejtette a tapaszt cserélni a 2. vagy 3. héten egy vagy két napig, akkor cserélje le, amint eszébe jut. Nincs más fogamzásgátló van szükség. Ha elfelejtette a tapaszt cserélni a 2. vagy 3. héten több mint két napig, a változás egy új tapaszt, és elkezd egy új ciklust. Használjon egy második formanyomtatványt fogamzásgátló az első héten az új ciklus. Ha elfelejtette eltávolítani a tapaszt a végén a 3. héten, távolítsa el azt a lehető leghamarabb, és indítsa el az új tapaszt a szokásos indítási idő. Ne vállalja a javítást ki több mint 7 egymást követő napon.

Tárolja a foltok szobahőmérsékleten egy zárt tartályban, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Eltávolítása után a használt tapaszt hajtsa félbe a tapaszt a tapadó felszínek mentén össze. Helyezzük a gyermek-tartályba vagy egy tasakot. Győződjön meg arról, hogy semmisítse meg elzárva a gyermekek és a háziállatok.