ösztrogént és progeszteront kombináció (petefészek hormon terápia) (orálisan) mellékhatások

A nők ritkán súlyos mellékhatásokat a ösztrogének helyére ösztrogén. Megvitatni ezeket lehetséges hatásait orvosával

A hosszan tartó használata ösztrogének leírták, hogy növeli a méhnyálkahártya rák (a rák a bélés a méh) nőknél a menopauza után. Ez a kockázat növekedni látszik, mint a dózis és a hossza a felhasználás növekedése. Amikor ösztrogének használják alacsony dózisokban kevesebb mint 1 év, kisebb a veszélye. A kockázat is csökken, ha a progeszteron (egy másik női nemi hormon) adunk, vagy egy részét helyettesíti, az ösztrogén adagot. Ha a méh már eltávolítottuk sebészet (teljes méheltávolítás), nincs veszélye endometriális rák, és nem kell, hogy egy ösztrogént és progesztint kombinációban.

Egyelőre nem ismert, hogy az ösztrogének növelik a mellrák kockázatát nőkben. Bár néhány nagy vizsgálatokban megnövekedett kockázatát mutatja, a legtöbb tanulmány és összegyűjtött információk időpont nem támogatja ezt az elképzelést.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.