Segítség után a nemi erőszak és a szexuális zaklatás

Ha már szexuálisan bántalmazták, akár felnőtt vagy fiatal személy, fontos megjegyezni, hogy ez nem a te hibád. A szexuális erőszak bűncselekmény, nem számít, ki követ el, vagy ha ez történik. Ne félj segítséget kérni.

A nemi erőszakot Support Centre ingyenesen hívható segélyvonal: 0808 802 9999

A segélyvonal nyitott 12-2.30pm és 7-9.30pm minden nap az évben, támogatást nyújt a női túlélők, partnerek, család és a barátok

Mi a szexuális zaklatás?; Súgó és támogatás; Szexuális zaklatás centrumban; Törvényszéki orvosi vizsgálat

Mi a szexuális zaklatás?

A szexuális zaklatás minden olyan szexuális aktus, hogy egy személy nem járult hozzá, vagy kényszerül akarata ellenére. Ez egy formája a szexuális erőszak, és magában foglalja a nemi erőszak (támadást járó penetráció a hüvely, végbélnyílás vagy a száj), vagy más szexuális bűncselekmények, mint például a tapogatózás, kénytelen csókolózás, a gyermekek szexuális visszaélés vagy a kínzás egy személy szexuális módon.

Szexuális zaklatás egy olyan jogi aktus, amely nélkül hajtják végre az áldozat aktív hozzájárulását. Ez azt jelenti, hogy nem értenek egyet vele.

Nem ritka, hogy egy áldozat szexuális támadás, hogy nincs fizikai sérülés vagy jelei a támadást. De a szexuális zaklatás továbbra is bűncselekmény, és jelenteni kell a rendőrségnek ugyanúgy, mint más bűncselekmények.

A Crime Survey Anglia és Wales végződő évre március kimutatta, hogy a rendőrség rögzített 88.219 szexuális bűncselekmények, amely magában foglalja a nemi erőszak (29.265 eset) és a szexuális zaklatás, valamint a szexuális aktivitás a gyerekekkel. Ez egy meredek emelkedése az előző években, valószínűleg tükrözi megnövekedett bizalom jelentési szexuális zaklatás. Azonban még sok más szexuális bűncselekmények számolnak be.

A legtöbb szexuális támadások végzi valaki ismert az áldozat. Ez lehet egy partner, volt partner, rokon, barát vagy kolléga. A támadás akkor fordulhat elő, sok helyen, de általában az áldozat otthonában vagy az otthon az állítólagos elkövető (végző személy a támadás).

Szexuális erőszak vagy zaklatás bárkivel megtörténhet bármely életkorban: férfiak, nők és gyerekek, “mondta Bernie Ryan, menedzser a St. Mary szexuális zaklatás Referral Központ Manchesterben.” Az áldozat, a mértéke a szexuális zaklatás nem utal arra, hogyan Aggasztó találnak, vagy hogyan sérülnek érzik magukat. Fontos, hogy bárki érintett megkapja a megfelelő tanácsadás és támogatás.

Ha már szexuálisan bántalmazták

Ha már szexuálisan bántalmazták, vannak olyan szolgáltatások, amelyek segíthetnek. Nem kell, hogy jelentse a támadás, hogy a rendőrség, ha nem akar. Szükség lehet ideje gondolkodni, hogy mi történt veled. Azonban úgy egyre orvoshoz a lehető leghamarabb, mert lehet, hogy a teherbeesés kockázata, illetve szexuális úton terjedő fertőzések (nemi betegségek). Ha szeretné, hogy a bűncselekmény meg kell vizsgálni, az előbb egy törvényszéki orvosi vizsgálat zajlik, annál jobb.

Próbálj meg nem mossa, vagy változtassa meg a ruhát után azonnal a szexuális zaklatást. Ez tönkreteheti törvényszéki bizonyíték arra, hogy fontos lehet, ha úgy dönt, hogy jelentse a támadás a rendőrség.

Hol megy segítségért függ, mi a területen rendelkezésre álló, és mit szeretne csinálni. A szakember orvosi ellátás és a szexuális erőszak támogatását, hogy úgy dönt, hogy egy törvényszéki orvosi vizsgálat, vagy nem, az első pont a hívás egy szexuális támadás elé központ (SARC).

A következő szolgáltatásokat is nyújt a kezelés és támogatás, valamint utalhat, hogy egy másik szolgáltató, ha szüksége van további szakértői segítséget (mint például a SARC)

orvos vagy gyakorlat nővér az orvos a műtét, egy önkéntes szervezet, mint például a női Aid, Áldozatsegítő, a túlélők Trust vagy Túlélők UK (férfi nemi erőszak áldozata), a szabad, 24 óra Nemzeti családon belüli erőszak segélyvonalon, 0808 2000 247, a Rape Crisis nemzeti ingyenesen hívható segélyvonalat 0808 802 9999 (12-2.30pm és 7-9.30pm minden nap az évben), a kórház sürgősségi (a & E) osztály, egy urogenitális gyógyszer (GUM), vagy szexuális egészség klinika; fogamzásgátló klinikát; a fiatalok szolgáltatás 111, a rendőrség, vagy tárcsázza a 101 vészhelyzetben, tárcsázza a 999

Találja meg a legközelebbi szexuális zaklatás elé központ

Szexuális zaklatás centrumban

Szexuális zaklatás centrumban (SARCs) hez orvosi, gyakorlati és érzelmi támogatást. Ezek speciálisan képzett orvosok, ápolók és támogatást gondozásával az Ön számára.

Találja meg a legközelebbi szexuális zaklatás elé központ.

Ha úgy dönt, hogy jelentse a támadás, hogy a rendőrség, akkor gondoskodik az Ön számára, hogy részt vegyen egy SARC orvosi ellátás, és ha akarja, egy törvényszéki orvosi vizsgálat.

Ha még nem számoltak be a támadást, hogy a rendőrség, akkor is olvassa magát egy SARC értékelő, és orvosi kezelés miatt egyes szexuális úton terjedő betegségek és a terhesség.

Ha olvassa magát egy SARC és figyelembe véve, beszámolva a támadás, hogy a rendőrség, a központ gondoskodik az Ön számára, hogy egy kötetlen beszélgetés során egy speciálisan kiképzett rendőr, aki el tudja magyarázni, miről van szó.; Vannak speciálisan képzett tanácsadók elérhető egyes SARCs vagy önkéntes szervezeteket, hogy az emberek, akik már szexuálisan bántalmazták. Ezek a független szexuális erőszak tanácsadók (ISVA) segíthet az áldozatok kap hozzáférést a többi támogató szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van. Ők is támogatni fogja Önt a büntető igazságszolgáltatási rendszer, ha úgy dönt, hogy jelentse a támadás, hogy a rendőrség, ideértve a támogató végig a tárgyalást, vagy adott esetben a bírósághoz fordulhat.

Azt lehet mondani, hogy valaki megbízik először, például egy barát, rokon vagy tanár, aki segít abban, hogy a szükséges támogatást. SARC szolgáltatások és ISVA támogatást szabadon minden, akár belföldi illetőségű az Egyesült Királyság, vagy sem.

TheSite olyan szervezet fiatalok számára, hogy tett egy videót arról, hogy mi történik akkor, ha meglátogat egy SARC. Minden korosztály találhat a videó hasznos.

Törvényszéki orvosi vizsgálat

Ha már szexuálisan bántalmazták, akkor nem kell, hogy egy törvényszéki orvosi vizsgálat. Azonban ez hasznos bizonyítékokat, ha az ügy megy a bíróságra.

Ön eldöntheti bármely szakaszában, ha szeretne egy törvényszéki orvosi vizsgálat. Azonban az előbb ez megtörténik, annál nagyobb esélye van a bizonyítékok összegyűjtésének. Ha a támadás történt több, mint hét nappal ezelőtt, még mindig érdemes tanácsot kér egy SARC vagy a rendőrségnek a törvényszéki orvosi vizsgálat.

A törvényszéki orvosi vizsgálat általában zajlik egy SARC vagy egy rendőrségi suite. A vizsgálatot végeznek, az orvos vagy a nővér képzésben szexuális zaklatás törvényszéki orvostan.

Az orvos vagy a nővér fogja kérni minden érintett egészségügyi kérdések – például a támadás, illetve egyetlen újabb szexuális aktivitást. Ők mintát venni, mint például a törlőkendő bárhonnan is megcsókolta, megérintette, vagy még valami ki. Azt is figyelembe vizelet és vérmintát és esetenként haj, attól függően, hogy az Ön által megadott adatokat a támadás, és azt is megtartja néhány ruhát és más tárgyakat.

Ha még nem döntött arról, hogy vonják be a rendőrség, minden törvényszéki orvosi bizonyíték, hogy gyűjtik fogják tárolni a SARC, hogy elegendő időt kell dönteni, ha nem akarjuk, hogy jelentse a támadást. Egy ISVA, néha egy ügyvéd, is kínál praktikus és érzelmi támogatást, vagy nem kívánja bevonni a rendőrséget.

Ha úgy dönt, hogy jelentse, hogy a rendőrség, egy rendőr speciálisan képzett támogatásában nemi erőszak áldozata lesz beszélni, és segít, hogy megértsd, mi folyik minden szakaszában.

A rendőrség vizsgálja a támadás. Ez magában foglalja érzed törvényszéki orvosi vizsgálat, és hogy egy nyilatkozatot arról, hogy mi történt. A rendőrség át az eredményeket, beleértve a törvényszéki jelentés a Koronaügyészség, aki eldönti, hogy az ügyet megy a tárgyalás.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi részt egy nyomozás és a tárgyalás, akkor

Beszéljen egy ISVA támogató rendőr vagy a jótékonysági, mint a nemi erőszakot.; Tudjon meg többet a GOV.UK honlapján arról megy a bíróságra, mint egy sértett vagy tanú.; Letöltése füzet hívott jelentést bíróság: Kézikönyv a felnőtt túlélők a szexuális erőszak által gyártott, jótékonysági nők jogairól.

Titoktartás

Az adatait kell tartani bizalmasan lehetséges. Azonban, ha van egy rendőrségi nyomozás vagy büntetőeljárás kapcsolódik a támadást, minden vonatkozó anyagot, hogy “kiszolgáltatható”. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy elő a bíróság előtt.

Ha nincs nyomozás vagy büntetőeljárás, információkat nem lesz megosztva más szolgáltatások az Ön engedélye nélkül, kivéve, ha van egy aggodalom, hogy Ön vagy bárki más van komoly veszély fenyegeti.

Támogatása a sértett a szexuális zaklatás

Rokonok és barátok, hogy valaki, aki már szexuálisan bántalmazták, The Havens honlap tanácsot, hogy mit tehetünk, hogy segítsen. A tanácsot tartalmaz

Ne ítéld el őket, nem hibáztatom őket. A szexuális támadás nem a hiba a személy, aki bántalmazott., Figyelj a személy, de nem kér adatokat a támadás. Ne kérdezd, hogy miért nem állt meg. Ez lehet, hogy úgy érzi, mintha hibáztatom őket.; Gyakorlati támogatást nyújt, például hogy velük kinevezéseket.; Tiszteld döntéseiket – például e vagy sem akarnak jelenteni a támadás a rendőrség., Tartsuk szem előtt azt lehet, hogy nem akarja, hogy megérintett. Még egy ölelés megzavarhatják őket, ezért kérje az első. Ha egy szexuális kapcsolatot velük, legyen tudatában annak, hogy a szex lehet ijesztő, és nem gyakorolnak nyomást rájuk, hogy a szex.; Ne mondd meg nekik, hogy felejtse el a támadást. Ez időt vesz igénybe a számukra, hogy saját érzések és érzelmek. Ön is segíthet hallgat és a türelmet. Találja meg a legközelebbi nemi erőszak és szexuális zaklatás szolgáltatások, beleértve SARCs.

18/08 /

18/08 /

Az online biztonság

Ismerje meg az alapokat a tartva magát és másokat biztonságos az interneten

A családon belüli erőszak és a szexuális zaklatás

Tudja meg, hol kaphat segítséget, miután támadás vagy nemi erőszak, és hogyan lehet felismerni a jeleit visszaélés

Hol kap sürgősségi fogamzásgátlás

Hol lehet kapni a sürgősségi fogamzásgátló tabletta és a méhen belüli terhesség megelőzésére, a védekezés nélküli szex után

Visszaélés terhesség

A családon belüli erőszak hozza a terhes nő és a születendő gyermeke veszélyben van. Tudja meg, hol kaphat segítséget

A gyermekek szexuális kizsákmányolása

Hogyan észrevenni a jeleket a gyermekek szexuális kizsákmányolása, és mit kell tenni, ha úgy gondolja, hogy