szemfájdalom: okok, tünetek, diagnózis és kezelés

Szinte mindenkinek van szemfájdalom vagy gyulladt szemek egy bizonyos ponton. Szemfájdalom néha jobb lesz a saját, de ez is lehet a jele, hogy valami komolyabb.

Eye fáradtság vagy a szem megerőltetése gyakori és bosszantó állapota. A tünetek közé tartozik a fáradt, viszketés, égő szemek; Eye fáradtság ritkán súlyos állapot. Általános óvintézkedéseket otthon, a munka, és a szabadban segíthet megelőzni vagy csökkenteni a szem fáradtság; De néha szem fáradtság jele egy mögöttes feltétellel, hogy orvosi kezelésre lehet szüksége. Ha eyefatigue ellenére fennáll figyelembe egyszerű óvintézkedéseket, keresse fel orvosát. Ez különösen fontos, ha a szem a fáradtság együtt jár fe …

Diszkomfort vagy fájdalom oka lehet a probléma a szem vagy struktúrákat, beleértve

Szem problémák lehetnek

Blephariti; Gyulladás vagy fertőzés a szemhéj okoz irritációt vagy fájdalmat

Conjunctiviti; (Közismertebb nevén rózsaszín szem): Gyulladás a kötőhártya okozott allergia vagy fertőzés (vírusos vagy bakteriális), erek a kötőhártya válnak eldugult, és az általában fehér rész a szem néz piros. Egyéb tünetek rendszerint viszketést és kisülés.

Korneális: egy karcolás a szaruhártya nevezzük kopás. Ez nagyon fájdalmas lehet. A szaruhártya sebezhető sérülések ujjak, tévelygő faágakat, vagy teniszlabda. Az antibiotikum csepp és orvosi ellenőrzés, a szaruhártya horzsolások általában jobb nélkül a további problémákat.

A szaruhártya fertőzések (úgynevezett szaruhártya): gyulladt vagy fertőzött szaruhártya által időnként okozott bakteriális vagy vírusos fertőzés, ezek a fertőzések gyakran társulnak a kontaktlencse viselése éjjel vagy rajta lencsék, amelyek nem megfelelően tisztítani és fertőtleníteni kell.

Idegen test: Valami a szemébe – egy kis kosz, növényi törmelékek, vagy egy töredék egy kontaktlencse, ezek általában csak irritáló, és a könnyek vagy víz mossa ki. Ha nem távolítják el, idegen testek okozhat szaruhártya horzsolások.

Glaucom; Eye feltétellel, hogy rendszerint nincsenek korai tünetei. Abban az esetben, akut zárt zugú glaukóma, mégis, a szemen belüli nyomás emelkedik hirtelen. A tünetek közé tartozik a súlyos szem fájdalom, hányinger, hányás, fejfájás, és a romló látás. Ezek a tünetek sürgősségi és azonnali kezelésre van szüksége, hogy megakadályozzák a vakság.