szívelégtelenség életmód és a hazai jogorvoslati

Szívelégtelenség, más néven a pangásos szívelégtelenség, akkor jelentkezik, amikor a szívizom nem pumpálja a vért, valamint kellene. Bizonyos körülmények között, például a beszűkült artériák a szív (koszorúér-betegség) vagy a magas vérnyomás, fokozatosan hagyja el szíve túl gyenge vagy merev kitöltésére és a szivattyú hatékonyan.

Nem minden körülmények szívelégtelenséghez vezethet lehet fordítani, de kezelések javíthatja a jelek és tünetek a szívelégtelenség és segít hosszabb ideig élnek. Életmódbeli változások – mint a gyakorló, csökkentve só a diéta, kezelése stressz és a fogyás – javíthatja az életminőséget.

Az egyik módja, hogy megakadályozzák a szívelégtelenség az, hogy szabályozza feltételek, melyek szívelégtelenség, például szívkoszorúér-betegség, magas vérnyomás, cukorbetegség vagy elhízás.

Szívelégtelenség lehet folyamatos (krónikus), vagy az állapot kezdheti hirtelen (akut).

Szívelégtelenség jelei és tünetei magukban

Mikor kell orvoshoz

Keresse fel orvosát, ha úgy gondolja, lehet, hogy tapasztal tüneteket vagy szívelégtelenség tüneteit. Keressétek sürgősségi ellátás, ha azt tapasztalja, a következők közül bármelyik

Amit megtehetsz

Bár ezek a jelek és tünetek oka lehet a szívelégtelenség, sok más oka lehet, beleértve más életveszélyes szív és a tüdő feltételeket. Ne próbálja diagnosztizálni magát. Látogassa meg orvosát, vagy a helyi segélyhívó számot azonnali segítséget. Mentők egészségügyi szolgáltatók megpróbálja stabilizálni az állapotát, és meghatározza, ha a tünetei a szívelégtelenség miatti, vagy valami mást.

Ha van egy szívelégtelenség diagnózisának és ha a tünetek hirtelen rosszabb, vagy dolgozzon ki egy új jel vagy tünet, az azt jelenti, hogy a meglévő szívelégtelenség egyre rosszabb, vagy nem reagál a kezelésre. Azonnal keresse fel kezelőorvosát.

Szívelégtelenség gyakrabban alakul ki, egyéb feltételek sérült vagy legyengült szíved. Azonban a szív nem kell gyengült szívelégtelenséget okozhat. Ez akkor is előfordulhat, ha a szív túl merevvé válik.

Szívelégtelenségben a fő szivattyúkamrák szíved (a kamrák) válhat merev, és nem írja helyesen között veri. Egyes esetekben a szívelégtelenség, szívizom károsodhat és gyengült, és a kamrák szakaszon (kitágulnak) a lényeg, hogy a szív nem képes pumpálni a vért hatékonyan az egész tested. Idővel, a szív nem képes többé lépést tartani a normál támasztott igénynek pumpálni a vért a test többi része.

Mit várnak el az orvos

Ejekciós frakció fontos mérése, milyen jól szív pumpáló és arra használják, hogy osztályozza a szívelégtelenség és útmutató kezelést. Egy egészséges szív, az ejekciós frakció 50 százalék vagy magasabb – ami azt jelenti, hogy több mint a fele a vér, amely kitölti a kamra szivattyúzzák ki minden egyes ütemet. De szívelégtelenség léphet fel akár egy normál ejekciós frakciót. Ez akkor történik, ha a szívizom válik merev a feltételek, mint például a magas vérnyomást.

A “pangásos szívelégtelenség” származik a vér hátlap fel – vagy sem telik – a máj, a has alsó végtagok és a tüdő. Azonban nem minden szívelégtelenség pangásos. Lehet, légszomj vagy gyengeség miatt szívelégtelenség és nincs semmilyen folyadék felgyülemlését.

Szívelégtelenség magában a bal oldalon (bal kamra), a jobb oldali (jobb kamra), vagy mindkét oldalán a szíved. Általában szívelégtelenség kezdődik a bal oldalon, különösen a bal kamra – a szív pumpáló fő kamrában.

Bármelyik alábbi feltételek károsítja, vagy gyengíti a szívet és szívelégtelenséget okozhat. Néhány ilyen lehet jelen anélkül, hogy tudnának róla

Koszorúér-betegség és a szívroham. A szívkoszorúér-betegség a leggyakoribb formája a szívbetegség és a leggyakoribb oka a szívelégtelenség. Idővel artériák vérellátását biztosító szívizom szűk egy építmény a zsíros lerakódások – a folyamatot nevezzük atherosclerosis. Az építmény a plakkok is okozhat csökkent véráramlás a szív.

Mit lehet tenni az időközben

Egy szívroham következik be, ha plakkok által képzett zsíros lerakódások az artériákban megrepedhet. Ez okozza a vérrög képződhet, ami elzárhatja a véráramlást területe a szívizom, gyengíti a szív pumpáló képességét és így gyakran túl maradandó károsodást. Ha a kár jelentős, ez vezethet a legyengült szívizom.

A magas vérnyomás (hipertónia). Vérnyomás az erő a vér által pumpált a szív keresztül az artériák. Ha vérnyomása magas, a szív keményebben kell dolgoznia, mint kellene keringeni a vér az egész testben.

Idővel, a szívizom válhat vastagabb, hogy kompenzálja a plusz munka kell végrehajtania. Végül, a szívizom válhat vagy túl merev vagy túl gyenge ahhoz, hogy hatékonyan pumpálni a vért.

Szívbillentyűhiba. A szelepek a szív folyamatosan áramló vér a megfelelő irányba szíven. A sérült szelep miatt – a szívhiba, koszorúér-betegség, vagy szív-fertőzés – erők szíved, hogy keményebben dolgozik, hogy a vér áramlik, ahogy kellene.

Idővel ez a plusz munkát gyengítheti a szívet. Szívbillentyűhiba azonban lehet fix vagy cserélni, ha időben megtalálják.

Kár, hogy a szívizom (kardiomiopátia). Szív izom károsodás (cardiomyopathia) számos oka lehet, köztük több betegségek, fertőzések, a túlzott alkoholfogyasztás és a toxikus hatását gyógyszerek, mint a kokain vagy egyes gyógyszerek használt kemoterápia.

Osztályozása szívelégtelenség

Genetikai faktorok játszanak fontos szerepet többféle cardiomyopathia, például tágult szívizom bántalom, hipertrófiás kardiomiopátia, aritmogén jobb kamrai cardiomyopathia, bal kamrai noncompaction és restriktív kardiomiopátia.

Egyéb betegségek. Krónikus betegségek – mint például a cukorbetegség, a HIV, hipertireózis, pajzsmirigy, vagy egy építmény a vas (hemokromatózis) vagy a fehérje (amiloidózis) -Továbbá hozzájárulhat szívelégtelenségben.

Gyógyszerek

Okai az akut szívelégtelenség vírusokat tartalmazhatnak, melyek megtámadják a szívizom, súlyos fertőzések, allergiás reakciók, vérrögképződés a tüdőben, a bizonyos gyógyszerek vagy bármilyen betegség, amely az egész testet érinti.

Egyetlen kockázati tényező lehet elég szívelégtelenséget okozhat, de több tényező együttes hatása is növeli a kockázatot.

A kockázati tényezők közé

Ha szívelégtelenség, a kilátások a kiváltó októl függ, és súlyosságát, az általános egészség és egyéb tényezők, mint például az életkor. Szövődmények lehetnek

Egyesek a tünetek és a szív működését javítja a megfelelő kezelést. Azonban szívelégtelenség lehet életveszélyes. Emberek szívelégtelenség tünetei vannak, és vannak olyanok is szükség szívátültetés vagy támogatást a kamrai segítő eszköz.

Ha úgy gondolja, lehet, hogy szívelégtelenségben vagy aggódik a szívelégtelenség kockázatát, mert egyéb előfeltételek, hogy egy találkozót a háziorvos. Ha szívelégtelenség időben észlelik, a kezelést lehet könnyebb és hatékonyabb.

Sebészeti és orvosi eszközök

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert gyakran sok beszélni, ez egy jó ötlet, hogy készüljön fel a találkozót. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész a kinevezése, és mit várnak el az orvos.

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Szívelégtelenség, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó bármikor, hogy nem értesz valamit.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk fenntarthatja ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

Vége-gondozást és a szívelégtelenség

Soha nem túl korai, hogy egészséges életmód változások, mint például a dohányzásról való leszokás, csökkentésével só és az egészséges táplálkozás élelmiszerek. Ezek a változások segíthetnek megelőzni a szívelégtelenség indítását vagy súlyosbodása.

Diagnosztizálni szívelégtelenség, orvosa, hogy egy alapos kórtörténet, felülvizsgálja a tüneteket, és elvégzi a fizikális vizsgálat. Az orvos is ellenőrizze a jelenlétét a kockázati tényezők, mint például a magas vérnyomás, a koszorúér-betegség vagy cukorbetegség.

Egy sztetoszkóp, orvosa lehet hallgatni a tüdejét jeleit torlódás. A sztetoszkóp is felveszi kóros szívhangok, amelyek azt sugallják, szívelégtelenség. Az orvos megvizsgálhatja az erek a nyakon, és ellenőrizze a folyadék felhalmozódása a has és a lábak.

Miután a fizikális vizsgálat, az orvos is, hogy néhány ilyen vizsgálatok

A vérvizsgálat. Orvosa mintát vehet a vér, hogy ellenőrizze a vese, a máj és a pajzsmirigy működését és a mutatókat keres más betegségek, amelyek befolyásolják a szív.

A vérvizsgálat, hogy ellenőrizze a kémiai nevű N-terminális pro-B-típusú natriuretikus peptid (NT-proBNP) segíthet a szívelégtelenség diagnosztizálására, ha a diagnózis nem biztos, ha használni mellett más vizsgálatokat.

Elektrokardiogram (EKG). Ez a teszt rögzíti az elektromos tevékenységét a szíved elektródákon keresztül csatlakozik a bőrt. Impulzusok kerülnek elszámolásra hullámok és a monitoron megjelenő vagy nyomtatni.

Ez a vizsgálat lehetővé teszi orvosa diagnosztizálni szívritmuszavar és kár, hogy a szív egy szívroham, amelyek alapjául szolgáló szívelégtelenségben.

Echokardiogramm. Fontos teszt szívelégtelenség diagnosztizálására az echokardiogrammal. Echokardiogrammot segít megkülönböztetni a szisztolés szívelégtelenség származó diasztolés szívelégtelenség, amelyben a szív kemény és nem tudja kitölteni megfelelően.

Echokardiogrammot hanghullámokat, hogy készítsen egy videokép a szíved. Ez a teszt segít az orvosok látni a mérete és alakja a szív, és milyen jól meg szív pumpáló.

A echocardiogram is segíthet az orvosok keresni szelep probléma vagy bizonyíték a korábbi szívroham, más szív-rendellenességek, valamint néhány szokatlan okok szívelégtelenség.

Az ejekciós frakció során mért echokardiogramot és szintén mérhető a nukleáris medicina vizsgálatok, szívkatéterezés és szív MRI. Ez egy fontos mérése, milyen jól szív pumpáló és arra használják, hogy osztályozza a szívelégtelenség és útmutató kezelést.

Stressz teszt. Stressz tesztek mennyire a szívet és az ereket reagálni megterhelés. Lehet, séta a futópadon, vagy pedál szobabicikli, miközben csatlakozik az EKG gép. Vagy lehet kapni drogot intravénásan, amely serkenti a szívet hasonló gyakorolni. Előfordul, hogy a stressz teszt lehet végezni, amikor maszkot visel, hogy a képességét méri, a szívet és a tüdőt, hogy az oxigén és lélegezzen ki szén-dioxidot.

A stressztesztek segítségével az orvosok hogy ha van a koszorúér-betegség. Stressz-tesztek is meghatározza, hogy mennyire jól a test reagál, hogy a szíved csökkent pumpáló hatékonyságot, és segítse a hosszú távú kezelés döntéseket.

Ha orvosa azt is szeretné, hogy a képeket a szíved közben gyakorolja, ő elrendelheti a nukleáris stressz teszt, vagy stressz echokardiogrammal. Ez hasonló ahhoz a terheléses vizsgálat, de ez is használ képalkotó technikákat, hogy szemléltesse a szíved a vizsgálat során.

Szívbetegségek komputertomográfiás (CT) vagy mágneses rezonancia (MRI). Ezeket a vizsgálatokat fel lehet használni diagnosztizálására szívproblémák, ideértve okai szívelégtelenségben.

A szív CT, akkor feküdjön egy asztal belsejében egy gyűrű alakú berendezést. Egy X-ray cső belsejében a gép körül forog a test és gyűjt képeket a szív és a mellkas.

A szív MRI, akkor feküdjön egy asztal belsejében egy hosszú csőszerű gép, amely létrehoz egy mágneses mezőt. A mágneses mező igazítja atomi részecskék néhány sejteket. Amikor a rádióhullámok sugározzák felé ezeket igazított részecskék, az általuk termelt jelek szerint változó a szövet típusát vannak. A jelek képek megalkotására a szíved.

Coronarographiás. Ebben a vizsgálatban, egy vékony, hajlékony csövet (katéter) vezetnek be erekben ágyék vagy a karját, és végigvezeti az aorta be koszorúerek.

A festék injektált a katéteren keresztül teszi az ellátó artériákban a szív látható röntgen. Ez a teszt segítségével azonosítható beszűkült artériák a szív (koszorúér-betegség), hogy lehet oka a szívelégtelenség. A teszt tartalmazhat ventriculogram – egy eljárást annak megállapítására, az erejét a szív pumpáló fő kamra (bal kamra) és az egészségre a szívbillentyűk.

E tesztek eredményei segítik az orvosok okának megállapításához a tünetek és dolgozzon ki egy programot, hogy kezelje a szíve. Hogy meghatározzák a legmegfelelőbb kezelés az Ön állapotát, az orvos osztályozza szívelégtelenség két rendszer

American College of Cardiology / American Heart Association irányelveket. Ez a szakasz alapú osztályozási rendszer használ betűk D. A rendszer tartalmaz egy kategóriát azok számára, akik kialakulásának kockázata szívelégtelenség. Például, ha egy személy, akinek több kockázati tényező a szívelégtelenség, de semmi jelét nem vagy szívelégtelenség tünetei is Stage A. a személy, akinek a szívbetegségek, de semmi jelét nem vagy szívelégtelenség tünetei is Stage B. Valaki, akinek van a szívbetegségek és az küzdő vagy tapasztalt jelek vagy tünetek szívelégtelenség Stage C. Egy személy előrehaladott szívelégtelenségben amelyhez speciális kezelésre van Stage D.

Az orvosok a besorolási rendszerben azonosítani a kockázati tényezőket, és kezdődik a korai, agresszív kezelés segít megelőzni vagy késleltetni a szívelégtelenség.

Ezek a pontozási rendszerek nem független egymástól. Orvosa gyakrabban fogja használni őket, hogy segítsen eldönteni, a legmegfelelőbb kezelési lehetőségek. Kérdezze meg kezelőorvosát, a pontszám, ha érdekel súlyosságának meghatározására a szívelégtelenség. Orvosa segítségével értelmezheti a pontszámot, és tervezze meg a kezelés az Ön állapotát.

Szívelégtelenség egy krónikus betegség igénylő élethosszig tartó kezelése. Azonban a kezelés, jelek és tünetek szívelégtelenség javíthatja, és a szív néha erősebbé válik. A kezelés segít hosszabb ideig élnek, és csökkenti annak esélyét, hogy haldokló hirtelen.

Az orvosok néha korrigálhatja szívelégtelenség kezeljük a kiváltó ok. Például javítása a szívbillentyű vagy ellenőrző gyors szívritmus megfordulhat szívelégtelenségben. De a legtöbb ember számára, a szívelégtelenség kezelése során az egyensúlyt a megfelelő gyógyszereket, és bizonyos esetekben olyan eszközök használata, amelyek segítenek a szívverés és a szerződés megfelelő.

Az orvosok általában szívelégtelenség kezelésére kombinációja gyógyszereket. Attól függően, hogy a tünetek, akkor eltarthat egy vagy több gyógyszert, beleértve a

Béta-blokkolók. Ez az osztály a gyógyszerek nem csak lelassítja a szívverést, és csökkenti a vérnyomást, hanem korlátozza vagy megfordítja egyes károk a szív, ha a szisztolés szívelégtelenség. Ilyenek például a karvedilol (Coreg), metoprolol (Lopressor) és bisoprolol (Zebeta).

Ezek a gyógyszerek csökkentik a kockázatát, hogy egyes szívritmuszavarok, és csökkenti annak esélyét, hogy haldokló váratlanul. A béta-blokkolók csökkenthetik jeleit és tüneteit szívelégtelenség, javítja a szívműködést, és segít hosszabb ideig élnek.

Diuretikumok. Gyakran nevezik vízhajtókra, vízhajtók, hogy vizelni gyakrabban és folyamatosan folyadék felgyülemlését a szervezetben. A vízhajtók, mint például furoszemid (Lasix), szintén csökkenti a folyadék a tüdejében, így könnyebben tud lélegezni.

Mivel vízhajtók, hogy a test elveszíti a kálium és a magnézium, az orvos is felírhat kiegészítők ezen ásványi anyagok. Ha figyelembe vizelethajtó, orvosa valószínűleg kísérni a kálium és a magnézium a vérben rendszeres vérvizsgálatot.

Az aldoszteron antagonisták. Ezek a gyógyszerek közé spironolakton (aldactone) és alkalmazzák (Inspra). Ezek a kálium-megtakarító vízhajtók, amelyek szintén további tulajdonságokat, amelyek segíthetnek a súlyos szisztolés szívelégtelenség élnek.

Ellentétben néhány más diuretikumok, spironolakton és eplerenon is emeljék a kálium a vérben a veszélyes szintet, így beszéljen orvosával, ha a megnövekedett kálium aggodalomra ad okot, és megtudhatja, hogy módosítani kell a táplálékbevitel, ami magas káliumtartalmú.

Lehet, hogy két vagy több gyógyszert szívelégtelenség kezelésére. Az orvosa más szív gyógyszereket is -, mint a nitrátok mellkasi fájdalom, a sztatin a koleszterinszint vagy véralvadásgátló gyógyszert, hogy segítsen megelőzni a vérrögök – együtt a szívelégtelenség gyógyszeres kezelés.

Lehet kórházba, ha van egy fellángolása a szívelégtelenség tüneteit. Míg a kórházban, akkor kaphat további gyógyszert, hogy segítsen a szív pumpálja a jobb és enyhíti a tüneteket. Ön is kap kiegészítő oxigén maszkon keresztül vagy kis cső helyezni az orrát. Ha súlyos szívelégtelenségben, akkor szükség lehet használni kiegészítő oxigén hosszú távon.

Egyes esetekben, az orvosok javasoljuk a műtét, hogy kezelje a mögöttes probléma, hogy vezetett a szívelégtelenség. Egyes kezelések tanulmányozzák és használják bizonyos emberek közé

Szívbillentyű javítás vagy csere. Ha egy hibás szívbillentyű okozza a szívelégtelenséget, orvosa javasolhatja javítása vagy cseréje a szelep. A sebész is módosítja az eredeti szelep (valvuloplasty) kiküszöbölésére hátra a vér áramlását. Orvosok is javítani a szelep újracsatlakoztatásával szelep szórólapok vagy eltávolítja a felesleges szelep szövetet úgy, hogy a szórólapok is szorosan záródó. Néha javítási szelepnek meghúzása vagy cseréje a gyűrűnek a szelep (annuloplasty).

Műbillentyű történik, ha a szelep javítás nem lehetséges. Szelep csere műtét, a sérült szelep helyett egy mesterséges (protézis) szelepet.

Bizonyos típusú szívbillentyű javítás vagy csere most tenni anélkül, nyitott szívműtét, segítségével akár minimálisan invazív sebészet, vagy szívkatéterezés technikákat.

A beültethető cardioverter-defibrillátor (ICD-k). Az ICD olyan eszköz, amely hasonló a pacemaker. Ez bőr alá ültetett a mellbe vezető drótok ereidben és a szívedbe.

Az ICD figyeli a szívritmust. Ha a szív elkezd verni egy veszélyes ritmus, vagy ha a szív megáll, a BNO igyekszik lépést szíved vagy sokk vissza a normális ritmust. ICD is funkcionálhat a szívritmus és sebesség szíved fel, ha ez megy túl lassú.

Reszinkronizációs terápia (CRT), vagy kétkamrás ingerlés. A kétkamrás pacemaker küld időzített elektromos impulzusok mind a szív alsó üregei (a bal és jobb kamra), hogy azok a szivattyú hatékonyabb, összehangolt módon.

Sokan szívelégtelenségben problémákkal küzdő szív elektromos rendszer, amely okozhatja a már-gyenge szívizom verni koordinálatlan módon. Ez nem hatékony az izmok összehúzódása okozhatja szívelégtelenség romlik. Gyakran egy kétkamrás pacemaker párosul egy ICD emberek szívelégtelenségben.

Szív pumpálja. Ezek a mechanikus eszközök, mint például a kamrai segítő eszközök (VADs) ültetik a has vagy a mellkas, és csatolni kell a meggyengült szív, hogy segítsen pumpálni a vért a test többi része. VADs a leggyakrabban használt a szív bal kamra, de ők is fel lehet használni a jobb kamrában vagy mindkét kamrát.

Az orvosok először használt szív szivattyúk, hogy segítsen megőrizni a szívátültetés jelöltek életben, miközben arra vártak, hogy a donor szív. VADs most néha alternatívájaként transzplantáció. Beültetett szív szivattyúk jelentősen meghosszabbítja, és javítja az életét néhány ember súlyos szívelégtelenségben, akik nem jogosultak vagy nem képes alávetni szívátültetés vagy vár egy új szívet.

Szívátültetés. Vannak, akik olyan súlyos szívelégtelenségben, hogy a műtét vagy gyógyszerek nem segítenek. Lehet, kell, hogy a beteg szíve helyett egy egészséges donor szív.

Szívátültetést drámaian javítja a túlélés és az életminőség egyes emberek súlyos szívelégtelenségben. Azonban jelöltek transzplantáció gyakran kell várni hosszú ideig, mielőtt a megfelelő donor szív található. Néhány transzplantációs jelöltek javítása során a várakozási idő révén a gyógyszeres kezelés vagy a készülék terápia és el lehet távolítani a transzplantációs várólistára.

Még a kezelések számát elérhető szívelégtelenség, akkor lehetséges, hogy a szívelégtelenség ronthatja az a pont, ahol a gyógyszerek nem működik, és a szívátültetés vagy eszköz nem jöhet szóba. Ha ez megtörténik, akkor lehet, hogy be hospice ellátás. A hospice ellátás egy speciális kúra, hogy halálos beteg emberek.

A hospice ellátás lehetővé teszi a család és a barátok – a támogatás a nővérek, szociális munkások és képzett önkéntesek – a gondozása, és vigasztalni egy szeretett otthon vagy hospice rezidencia. A hospice ellátás olyan érzelmi, pszichológiai, szociális és lelki támogatást, akik betegek, és a hozzájuk legközelebb.

Bár a legtöbb ember szerint a hospice ellátás továbbra is a saját otthonukban, a program elérhető bárhol – beleértve ápolási otthonokban és segített életvitel központok. Azoknak az embereknek, akik maradni a kórházban, a szakemberek az end-of-life ellátás kényelmét szolgálják, együttérző gondoskodás és a méltóság.

Bár nehéz lehet, beszélje végi élet kérdések a családjával és az orvosi csapat. Része ez a vita valószínűleg magában foglalja az előzetes jognyilatkozatot – egy általános kifejezés a szóbeli és írásbeli utasításokat adsz vonatkozó orvosi ellátást érdemes lesz képes beszélni magad.

Ha van egy beültethető cardioverter-defibrillátor (ICD), az egyik fontos szempont, hogy megvitassák a családjával, és az orvosok is kikapcsolja a defibrillátor úgy, hogy nem tudja teljesíteni sokkok, hogy a szív is dobog.

Így életmódbeli változások gyakran segíthet enyhíteni jelek és tünetek a szívelégtelenség és megakadályozzák a betegség súlyosbodását. Ezek a változások lehetnek az egyik legjelentősebb és hasznos megteheti. Életmódbeli változások orvosa javasolhatja közé

Ne cigarettázz. Dohányzás károsítja a véredényeket, emeli a vérnyomást, csökkenti az oxigén mennyiségét a vérben, és a szíved gyorsabban ver.

Ha dohányzik, kérdezze meg orvosát, hogy ajánlani egy programot, hogy segítsen leszokni. Akkor nem veszik figyelembe a szívátültetés, ha folytatják a dohányzást. Kerüljük a passzív dohányzást is.

Korlátozza a só a diéta. Túl sok nátriumot hozzájárul vízvisszatartás, ami a szív munkáját nehezebb és légzési zavarokat és lábdagadás, boka és láb.

Kérdezze meg orvosát, hogy a nátrium korlátozást ajánl Önnek. Tartsuk szem előtt, hogy a só már szerepel a készételek, és legyen óvatos, ha sópótlók.

Korlátozza az alkohol és a folyadékot. Az orvos valószínűleg javasoljuk, hogy ne igyon alkoholt, ha szívelégtelenségben, hiszen kölcsönhatásba léphet a gyógyszert, gyengítik a szívizmot és növeli a kockázatát, szívritmuszavar.

Ha súlyos szívelégtelenségben, az orvos is azt sugallják, hogy korlátozza az a folyadékmennyiség iszik.

Légy aktív. Mérsékelt aerob tevékenység segít megőrizni a test többi része egészséges és légkondicionált, csökkentve az igények szívizom. Mielőtt elkezdené gyakorlása ellenére, beszéljen orvosával, egy edzésprogram, ami az Ön számára. Orvosa javasolhatja egy séta program.

Kérdezze meg a helyi kórházban, hogy ha kínál kardiológiai rehabilitációs program, ha ez így van, beszéljen orvosával arról, beiratkozott a programban.

Csökkenti a stresszt. Ha ideges vagy mérges, a szíved gyorsabban ver, lélegezni súlyosabban és a vérnyomás gyakran megy fel. Ez lehet, hogy súlyosbíthatja a szívelégtelenséget, mert a szíved már gondjai megfelel a szervezet igényeinek.

Megtalálják a módját, hogy csökkentsék a stressz az életedben. Ahhoz, hogy a szív pihenni, próbálja szundikált vagy felrakod a lábad, ha lehetséges. Időt tölteni a barátaival és családjával, hogy a társadalmi és segít tartani a stressz sakkban.

Alvó könnyű. Ha nem légszomj, különösen éjszaka, alvás fejed feltámasztva egy párnát, vagy egy ék. Ha horkol, vagy volt más alvási problémák, győződjön meg róla, hogy teszteljük az alvási apnoe.

Hogy javítsa az alvás éjjel, prop fel a fejét a párnák. Továbbá, beszélje meg orvosával változó az idő gyógyszereket szed, különösen vízhajtók. Figyelembe diuretikumok korábban a nap folyamán, az csökkentheti az vizelési inger gyakran az éjszaka folyamán.

A legfontosabb, hogy megakadályozzák a szívelégtelenség, hogy csökkentse a kockázati tényezőket. Azt is ellenőrzik, illetve megszünteti sok a kockázati tényező a szívbetegségek – magas vérnyomás és a szívkoszorúér-betegség, például – azáltal, hogy életmódbeli változások mellett a segítségével bármilyen szükséges gyógyszereket.

Életmódbeli változások tudod, hogy segít megelőzni a szívelégtelenség közé

Bár sok esetben a szívelégtelenség nem visszafordítható, a kezelés néha enyhíti a tüneteket, és segít hosszabb ideig élnek. Ön és orvosa együtt tud működni, hogy segítsen, hogy az élet sokkal kényelmesebb. Ügyeljen arra, hogy a tested és hogyan érzi magát, és tájékoztassa orvosát, ha jobban érzi magát, vagy még rosszabb. Így, az orvos tudni fogja, mi a kezelés működik a legjobban az Ön számára. Ne félj, hogy kérdezze meg orvosát kérdéseket élő szívelégtelenségben.

Lépéseket, melyek segítségével kezelheti a feltétel közé

Kezelése szívelégtelenség elengedhetetlen a nyitott párbeszéd, és az orvos. Legyen őszinte, hogy te a következő ajánlásokat a diéta, az életmód és gyógyszereket szed. Orvosa gyakran azt sugallják, stratégiák, melyek segítségével, és marad a pályán.

keresse fel orvosát