testmozgás által kiváltott asztma – téma áttekintése

Asztmás roham egy rövid időszak, amikor a légzés nehézzé válik, néha együtt mellkasi szorító érzés, zihálás és köhögés. Amikor ez történik, alatt vagy után, a testmozgás, az úgynevezett testmozgás által előidézett asztma vagy terhelés indukálta bronchospasmus. Mintegy 70-90 100 ember, akik tartós asztma és körülbelül 10 100 ember, akik nem asztmás van a testmozgás által kiváltott asztma. Az 1., 2. fizikai terhelés által kiváltott asztma alakul ki leggyakrabban a sportolók, különösen azok, akik a vonat vagy elvégzi a hideg levegő. Úszás tűnik ahhoz, hogy a legkevesebb problémát a gyermekek számára, akik asztmában. Úszó esetleg segíteni súlyosságának csökkentése testmozgás által kiváltott asztma. 3

Testmozgás által előidézett asztma gyakran nem diagnosztizálják, különösen gyermekek esetében. A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a kórtörténet és a fizikális vizsgálat nem pontosak eszközök diagnosztizálására testmozgás által kiváltott asztma. Ha azt tapasztalja, az asztma tüneteit (például sípoló vagy nehézlégzés), miután a gyermek gyakorlatokat, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát. Gyermekek, akik asztmában kell még arra ösztönzik, hogy gyakorolja. És nem kell bocsánatot az edzés kivéve, ha a valóban szükséges.

Azoknak az embereknek, akik az asztma tüneteit edzés közben, segítségével asztma ellenőrző gyógyszer edzés előtt segíthet a tünetek enyhítésére, különösen a hideg, száraz időben. Ezeknek az embereknek, néhány asztma szakértők azt javasolják a következő: 4

Egyéb lépések csökkenthetik az asztma tüneteit, ha gyakorolja az alábbi

Ha gyermeke testmozgás által kiváltott asztma, biztos ő a tanárok és az edzők tudja, ha a gyermek napi gyógyszert kell adni, és mit kell tenni, ha gyermeke asztmás roham, különösen előtt és alatt a testmozgás. Gyermeke asztmája cselekvési terv biztosítja ezt az információt. Az iskolai hivatalnokok kell tudni a korai figyelmeztető jelei egy asztmás roham, hogyan gyermeke gyógyszereket használnak, és hogyan kell adni a gyógyszert. Iskolai személyzet is tudja, hogyan kell a kapcsolatot a gyermek orvosa.

Vegyük az asztma értékelését, hogy személyre szabott cselekvési terv

Légszomj fordulhat elő elején egy gyakorlat alatt. Egyesek rosszabbodnak 5-10 perccel edzés után leáll; Nehézlégzés általában elmúlik 20-30 perccel leállítása után gyakorlat.

Vegye be a gyógyszerét, naponta, ha szükséges, a légúti gyulladás csökkentésére, és csökkenti a túlzott reakciója (hiperreaktivitás) a légutak, melyek magukban hordozzák a levegő a tüdőbe (hörgők); Felmelegedni, mielőtt gyakorlat; Használjon béta-2 agonista inhalátor körülbelül 10-30 percet, mielőtt gyakorolni. Példák a béta2-agonisták használt testmozgás által előidézett asztma közé albuterol (például Proventil vagy Ventolin), és levalbuterol (Xopenex). A hatás a rövid hatású béta-2-agonisták tart több órán át.

Kerülje a légszennyező anyagok és az allergéneket, amikor csak lehetséges. Gyakorlat beltérben légszennyezés szintje magas; Viseljen maszkot vagy sálat köré az orr és a száj, ha gyakorolják a hideg időjárás. Ez segíthet a meleg és nedvesítsük meg a levegőt lélegzik; Feladat lassan az első 10 és 15 perc.

da; Éjszaka