V. faktor Leiden tesztek és diagnosztika

Orvosa valószínűleg gyanúsított V. faktor Leiden, ha már volt egy vagy több alkalommal trombózis vagy vetélés, vagy ha van egy erős család történetét trombózisos betegség. Kezelőorvosa meg tudja erősíteni, hogy van az V. faktor Leiden egy vérvizsgálat. Kétféle vizsgálatot lehet végezni

Genetikai vizsgálat. A genetikai vizsgálat történik annak meghatározása, hogy van egy V faktor gén mutációja. Azt is fel lehet használni, hogy erősítse meg az eredményeket a APC rezisztencia vizsgálat vagy annak megállapításához, hogy örököltem egy vagy két példányban a génmutáció.

Ha figyelembe véralvadásgátló gyógyszerek (antikoagulánsok), akkor lehet, hogy csak a genetikai vizsgálat. Antikoagulánsok zavarja az aktivált protein C rezisztencia teszt.

Tesztelés babák előtt vagy röviddel a születés után nem ajánlott. A gyerekek, akik nem rendelkeznek tünetei véralvadási problémák is, nem kell szűrés. A vérrögök ritkák, még a gyermekek V. faktor Leiden. Vizsgálat nem javasolt, amíg a felnőttkort.

Amikor a gyermek egy felnőtt, ő jobban tudja, hogy teljes mértékben megértsék a kockázatok és előnyök járó genetikai vizsgálatok. Jó esély van, hogy a gyermek soha nem lesz olyan jeleket vagy tüneteket kapcsolódó Faktor V Leiden.