XIII faktor (intravénásan)

FAK-tor Thir-teen

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: Vér

Faktor XIII injekciót használunk a vérzés megelőzésére örökletes faktor XIII hiány.

Faktor XIII olyan fehérje, a természetben keletkezett a szervezetben. Corifact ™ vagy Tretten® egy ember által termelt fehérje, hogy szaporodik a természetben előforduló faktor XIII a szervezetben. Arra használják, hogy a vérzés, segítve a véralvadást.

XIII faktor humán kell adni csak vagy felügyelete alatt az orvos vagy más egészségügyi szakember.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. A XIII faktor emberi, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a XIII-as faktor az emberi vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát faktor XIII injekció gyerekek.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását faktor XIII injekció geriátriai populációban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha kapsz XIII-as faktor az emberi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A XIII faktor emberi bármely, a következő gyógyszerek általában nem ajánlott, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát faktor XIII emberi. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Az orvos vagy más képzett egészségügyi szakember ad faktor XIII ember. XIII-as faktor az emberi kap egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

XIII-as faktor az emberi szokás megadni havonta egyszer, attól függően, hogy a legutóbbi vérvizsgálat eredménye.

XIII faktor emberi jön a betegtájékoztatót. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke szorosan az Ön állapotát a XIII-as faktor az emberi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

XIII faktor emberi súlyosan típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke a köhögés, nehéz nyelés, szédülés, gyors szívverés, szédülés vagy ájulás, légzési nehézség, mellkasi szorító érzés, duzzanat arc, a kezek, a nyelv vagy a torok, a láz , hidegrázás, orrfolyás vagy tüsszögés, viszketés vagy csalánkiütés, vagy szédülés, ájulás, miután megkapta a gyógyszert.

XIII faktor emberi növelheti az esélyét annak, véralvadási zavarok. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke hirtelen súlyos fejfájás, látászavarok vagy beszéd, mellkasi fájdalom, légszomj, vagy zsibbadás vagy gyengeség az Ön állapotát a XIII-as faktor ember.

Corifact ™ készült emberi vér. Néhány emberi vérkészítmények továbbítják bizonyos vírusok olyan embereknek, akik befogadták, bár a kockázat alacsony. Az emberi donorok és vért egyaránt teszteltük vírusok tartani az átvitel kockázata alacsony. Beszélje meg orvosával, hogy ezt a kockázatot, ha az érintett.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.